Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Els sindicats denuncien que Nylstar Blanes vol acomiadar el 29% de la plantilla


Els sindicats CC.OO, UGT i Domum Sindicato Social, han denunciat que l’empresa tèxtil Nylstar, amb seu a Blanes, acomiadarà properament un total de 24 treballadors dels 84 que l’empresa té actualment. Això suposa el 29% de la plantilla.

Segons expliquen en un comunicat, a falta d’una última reunió de negociació l’empresa “no ha canviat la seva postura i manifesta que executará els 24 acomiadaments” derivats d’una expedient d’extinció que va presentar el passat 12 de desembre. Per altra part, els sindicats creuen que la companyia “no ha estat capaç d’argumentar els criteris que l’han portat a seleccionar aquests 24 companys”.

També critiquen “la falta de projecte industrial que té l’accionista principal”. Pels sindicats, a més, la política industrial que segueix Nylstar des del 2016 -que consisteix en fer fils molt tècnics i d’alt valor afegit- ha fracassat i és això el que, a ulls dels sindicats, està provocant la reducció de plantilla que afirmen que el volum de tones que es produeix a Blanes no és suficient per cobrir els costos fixes.

Aquest dilluns els treballadors de Nylstar Blanes s’han reunit en una assemblea per tractar la situació de l’empresa i han acordat convocar una concentració de protesta a la porta de l’empresa el proper dijous a les 12 del migdia si abans no hi ha hagut canvi.

Foto: Xavier Pi/ACN

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit