Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Els Reis d’Orient arriben a la Selva i l’Alt Maresme


Aquest dijous cinc de gener, Ses Majestats els Reis d’Orient arribaran a casa nostra per repartir els regals que els infants han demanat. Arreu del territori de la Selva i l’Alt Maresme s’han organitzat diferents actes per rebre Melcior, Gaspar i Baltasar.

Blanes

La Cavalcada de Reis de Blanes del proper 5 de gener no sortirà des de la zona portuària, com era habitual des de feia anys. Les obres que van començar a mitjans d’aquest mes de desembre impedeixen fer-ho. Així, la Cavalcada de Reis de Blanes començarà a la Plaça dels Països Catalans a partir de les sis de la tarda. Després seguirà per tot el Passeig de la Marina, Plaça Catalunya i Passeig Cortils i Vieta. Un cop arribin al Carrer Ample, el recorregut serà el mateix de les anteriors edicions.

Lloret de Mar

Melcior, Gaspar i Baltasar arribaran a Lloret a les cinc de la tarda amb helicòpter. Aterraran al Museu del Mar i faran un recorregut pel Passeig Verdaguer. Després aniran a l’Ajuntament on seran rebuts per les autoritats del municipi. Tot seguit iniciaran el seu recorregut que passarà pel passeig i la riera fins arribar al Pavelló Municipal d’Esports.

També hi haurà la Fira de Reis amb diverses activitats com un pessebre vivent, jocs, atraccions i tallers per a la mainada. Estarà instal·lada des de dimecres fins diumenge a la plaça de la Vila i el Passeig Verdaguer.

Tossa de Mar

El recorregut de Ses Majestats sortirà a partir de les 18h des del campament màgic situat al Parc de Bombers.

Pineda de Mar

Els Reis arribaran a Pineda a les 11.00h del matí a l’Institut Euclides, on establiran un Campament Reial per rebre a les nenes i els nens que vulguin entregar-los-hi la carta de desitjos. A partir de les 17.30h, des del Passeig Marítim, començaran la cavalcada amb una ruta que travessarà tot el municipi fins acabar a Plaça Catalunya a les 21.00h del vespre. Allà, un Pilar de la colla castellera Els Maduixots acompanyarà el comiat als Reis.

Calella

Amb l’arribada dels Reis d’Orient, la gran cavalcada començarà a la riera Capaspre. Continuarà pel carrer de Jovara, visita a la capella de Sant Quirze i Santa Julita, Balmes, Església, Romaní, Bisbe Sivilla i plaça de l’Ajuntament. Allà, Ses Majestats faran una salutació des del balcó del consistori. Tot seguit, dins de l’Ajuntament Vell, saludaran individualment cada nen.

Santa Coloma de Farners

Els Reis d’Orient arribaran a Santa Coloma de Farners recuperant la plena normalitat de les edicions prepandèmia. Melcior, Gaspar i Baltasar desfilaran pels carrers de Santa Coloma per veure els infants. Després, rebran les claus que obren totes les portes del municipi a l’Ajuntament. El recorregut començarà al carrer Camprodon i des d’allà es passarà pels ­carrers Sant Sebastià, Noguer, Anselm Clavé, Lluís Món, la plaça Farners, Major, Jacint Verdaguer i el passeig Sant Salvador. Com a novetat, la cavalcada de Santa Coloma tindrà un tram silenciós per a persones amb autisme.

Abans de començar la Cavalcada, els Reis d’Orient visitaran als residents de les residències geriàtriques Sant Salvador d’Horta, Ca l’Oller i Can Moner.

Tordera

La Cavalcada dels Reis d’Orient a Tordera sortirà des del Polígon de Can Verdalet a les 17:30h. Des d’allà, el veïnat de Sant Pere, passarà pels carrers Ramon Llull, avinguda Costa Brava i avinguda Montseny. El recorregut, llavors, tornarà cap a Tordera fins al C.Puigvert per arribar a Pl. Lluís Companys, Joan Margalla, Avinguda Fibracolor i enfilarà fins a Sant Jaume pel carrer Aragó. La cavalcada seguirà  fins al carrer Immaculada, baixarà per Mas Martí i arribarà al Camí Ral. La rua de Ses Majestats acabarà passant pel nucli urbà pels carrers Sant Ramon, Ciutadans fins arribar a la plaça de l’Església. Des de l’Ajuntament, els Reis d’Orient faran una salutació.

Enguany, i com a novetat, la Colla de Diables de Tordera acompanyarà Ses Majestats durant el recorregut pel nucli urbà.

Malgrat de Mar

Melcior, Gaspar i Baltasar s’instal·laran a l’Envelat del carrer Comerç els dies 4 i 5 de gener. Aquí, rebran visites dels infants que ho desitgin. La nit del cinc, Ses Majestats començaran la seva cavalcada a les 18h des del Pavelló Municipal d’Esports de l’avinguda de Tarragona.  El recorregut que faran serà: avinguda Tarragona, Verge de Montserrat, Joan Maragall, Fonlladosa, del Carme, avinguda del Carme, avinguda Mediterrània i carrer de Girona fins al Pavelló Germans Margall. Allà l’alcaldessa de Malgrat, Sònia Viñolas, donarà la benvinguda al Reis d’Orient.

Hostalric

La cavalcada dels Reis d’Orient començarà a Hostalric a les 18h i recorrerà diversos carrers de la població. La comitiva passarà pels carrers Girona, Avinguda Fortalesa, Via Romana, Major, Raval i Ravalet.

Vidreres

Ses Majestats arribaran a Vidreres amb una cavalcada que passarà per la carretera de Lloret, el carrer de Costa Brava, el carrer de Pau Casals, la Plaça Lluís Companys, la Plaça de l’Esglèsia, el carrer de Catalunya i el carrer de Costa Brava. Seguidament de la seva arribada, els infants podran visitar Melcior, Gaspar i Baltasar i recollir els regals a la Haima del Campament Reial, situada a la plaça Lluís Companys.

A més, Vidreres ha organitzat altres activitats en motiu de l’arribada de ses Majestats. A partir de les 16.30 hores, Pastorets i Poble d’Artesans a la Plaça Lluís Companys i Passatge del Casino. A les 17 hores, hi haurà un espectacle infatil: “Sempre quan acabo… dic” a la Plaça de l’Església. A partir de les 17.30 hores, es donarà xocolata amb melindros a la Plaça de l’Església.

Maçanet de la Selva

Els Reis d’Orient arribaran a la plaça de Lluís Companys, a partir de les 17.30 hores. Allà es donarà xocolatada. La Cavalcada reial sortirà a les 18.15h si farà el recorregut des de la plaça de Lluís Companys, dels Dolors, de la Fira, dels Pirineus, avingua de Catalunya fins arribar a la plaça de l’Església.

Sils

A les 17h es farà una xocolatada popular al passeig Sant Cosme i Damià. Tot seguit, començarà la cavalcada de ses Majestats a l’avinguda Costa Brava. La recepció Reial serà a les 18.45h a la plaça dels Esports i comptarà amb un piromusical.

Sant Pol de Mar

Els Reis d’Orient arribaran a la plaça Anselm Clavé. Des d’aquí s’iniciarà el recorregut de la cavalcada reial que passarà pels carrers Roger de Flor, Manzanillo, Abad Deàs, Ignasi Mas Morell, Consolat de Mar, Nou i Tobella. La fi de festa serà a la Plaça del Cau.

Canet de Mar

La Cavalcada de ses Majestats a Canet iniciarà el seu recorregut a la Ronda Dr. Marià Serra. Tot seguit, seguirà per riera del Pinar, riera Buscarons, riera Gavarra (fins la primera rotonda de la plaça Busquets) fins arribar a la riera Sant Domènec, davant de la biblioteca P. Gual i Pujadas. Des del balcó, els reis saludaran als infants.

Arenys de Mar

Els Reis arribaran al parc de Lurdes i aniran a peu pel carrer Arxiprest Rigau fins la Riera. Allà pujaran a les seves carrosses per començar la cavalcada que els portarà fins l’Ajuntament. Al consistori, els Reis seran rebuts per les autoritats municipals i seguidament recolliran les cartes dels infants dins la seva haima instal·lada a la plaça de l’Ajuntament.

Sant Cebrià de Vallalta

La Cavalcada Reial començarà a les 17.30 i passarà per a Les Vinyes, tota l’Avinguda Maresme fins a arribar al pavelló. Allà, infants i adults podran parlar amb ses Majestats i gaudiran de moltes sorpreses.

Arbúcies

La Cavalcada de Ses Majestats serà a partir de les 18.30 h a la plaça 1 d’Octubre. Seguirà  pels carrers Pont, Camprodon, Castell, G. Assumpta, Sant. Jaume, Major i plaça de la Vila.

Sant Hilari Sacalm

La cavalcada començarà a les 18h i recorrerà Sant Hilari des de la rotonda del Mil·lenari fins a la plaça de l’Església.

Santa Susanna

Ses Majestats arribaran a les sis de la tarda. El trajecte anirà des del Parc del Colomer fins a la plaça Catalunya. Tot seguit, i des del balcó de l’Ajuntament, l’alcalde de Santa Susanna els farà entrega de la seva clau de Santa Susanna i faran la seva tradicional salutació.

Riells i Viabrea

Els reis Melcior, Gaspar i Baltasar aniran acompanyats dels alumnes de sisè de l’escola El Bruc, el Club Jove de Riells i Viabrea, l’ADF, la colla de diables Les Vírboles i amb una carrossa de personatges de Disney. Durant la cavalcada també els acompanyarà el grup de batucada Batecs del Montseny de l’escola de música Güell. El recorregut acabarà a la plaça de la Vila on hi haurà focs artificials i una xocolatada popular.

Gemma Masó i Casadevall
Periodista de Ràdio Marina.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit