Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Els programes de l’Associació de Voluntaris i Amics de l’Hospital han atès 5.000 persones en 11 anys

L'AVAH ha renovat per un any més el seu conveni de col·laboració amb la Corporació de Salut del Maresme i la Selva


L’Associació de Voluntaris i Amics de l’Hospital (AVAH) i la Corporació de Salut del Maresme i la Selva han renovat el seu conveni de col·laboració un any més. Així, donen continuïtat als programes assistencials i de voluntariat que es porten a terme en els diferents centres de la comarca. Des del 2012, quan es comencen a registrar dades, i fins al 2023, aquests programes han atès 4.713 persones.

Amb la renovació d’aquest nou conveni, prorrogable fins a 4 anys, la Corporació assenyala que, amb l’AVAH, continuaran oferint  projectes a aquelles persones que ho necessitin a causa d’un problema de salut, així com a les seves famílies. A més, també es continuarà treballant conjuntament  en noves iniciatives que ajudin a oferir una millor qualitat assistencial i a humanitzar les cures.

Programes de voluntariat

Un dels programes de l’AVAH és el del voluntariat d’acompanyament i suport a les persones ingressades als hospitals de Blanes i Calella. També a les dels centres sociosanitaris de Blanes i Lloret de Mar. Des del 2012 i fins a finals del 2023, d’aquest servei se n’han beneficiat 1.535 persones, segons dades de la Corporació. D’altra banda, durant el 2023, 59 voluntaris també han acompanyat a 459 pacients ingressats als diferents centres arribant a fer més de 2.500 visites.

Els voluntaris de l’AVAH també fan altres funcions com suport en el nou sistema de recepció i avís de pacients de l’Hospital de Calella. També s’encarreguen de la dinamització de les activitats grupals que es fan als centres sanitaris com tallers de lectura o jocs de taula.

Col·laboració amb finançament

A banda, des de l’AVAH es financen altres projectes amb un impacte en la cura de les persones. Per exemple, gràcies al finançament aportat per l’AVAH, amb la col·laboració d’Oncolliga i la Fundació Miquel Valls, es tiren endavant iniciatives com el Servei de Suport Immediat a Domicili. Aquest servei està destinat a persones amb malaltia avançada i des del 2012 ha donat suport a un total de 1.156 persones amb més de 25.000 hores d’atenció, segons assenyalen des de la Corporació.

Un altre programa on l’AVAH destina recursos és l’Atenció a famílies de persones amb deteriorament cognitiu o demència. Aquest programa té per objectiu millorar l’atenció de les persones que pateixen un deteriorament cognitiu i donar suport a les seves famílies a través de sessions individuals o grupals. Des que es va posar en marxa l’any 2015 s’ha prestat atenció a un total de 1.053 persones, amb més de 3.000 visites.

Gemma Masó i Casadevall
Periodista de Ràdio Marina.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit