Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Els professors interins només podran escollir la comarca on volen fer classe


Els professors interins ja no podran triar el municipi on volen fer classe a partir del curs que ve. El Departament d’Educació ha comunicat a la mesa sectorial que a partir d’ara la petició mínima que es podrà fer a la borsa és la comarca, eliminant la possibilitat de posar municipis ordenats per preferència. Així, Educació defensa que s’evitarà deixar “alumnat desatès” i permetrà adjudicar “substitucions més llargues” per als sol·licitants. Des de la Plataforma d’Interins de Catalunya (PINDOC) han valorat negativament la decisió. Lamenten que els vulguin fer pagar “la mala jugada”.

La plataforma ha recordat que en el cas dels interins sempre solen ser els últims en tenir plaça assignada per al curs següent. Ara, pel fet d’escollir comarca i no municipi, es poden trobar que els toqui anar a treballar a un centre “que estigui a hora i mitja o fins i tot dues hores” de casa seva, en ocasions “sense transport públic”. “El Departament diu que ens estima i que fem molt, però després ens acaba pagant amb la mateixa moneda”, ha lamentat el portaveu de la PINDOC, Victor del Arco. En aquest sentit, considera que l’objectiu de la conselleria és cobrir “aquelles places que ningú vol” i per això, considera que es tracta d’un “greuge” important.

Places a la “llunyania” i amb “complexitat”

D’altra banda, assenyala que no només es tracta de la “llunyania”, sinó també la “complexitat” amb la que es poden trobar. “Potser són centres que necessitarien gent que hi estigui de forma més estable perquè els docents són la primera barrera de contenció amb que es troben els alumnes”, conclou.

Qui també ha criticat la nova directiu ha estat el sindicat USTEC-STEs. A través d’un comunicat ha carregat contra el funcionament de la borsa en considerar que “vulnera el dret de les persones interines a triar la preferència de les peticions en funció de la proximitat si les seves circumstàncies personals així ho fan necessari”. A més, han criticat que l’administració “no consideri fer canvis” tot i la “disconformitat de tota la part social”.

Educació defensa els beneficis per l’alumnat

La directora general de Professorat i Personal de Centres Públics del Departament d’Educació, Dolors Collell, ha insistit que es tracta d’una mesura que permetrà “donar servei a tot l’alumnat, visqui on visqui”. Collell també ha recordat que anteriorment ja estava limitat per servei territorial i que, posteriorment, “es va fer el salt als municipis”.

“El fet de demanar per comarques ajudarà a complir amb aquest deure”, ha subratllat. “Evitarem que persones posin només les ciutats més grans o únicament un municipi, mentre les necessitats es troben en uns altres”. La directora general ha afegit que si no es fa d’aquesta forma, la cobertura és “més difícil” i ha destacat que és important atendre l’alumnat de les ciutats grans, però també el d’aquells pobles petits de zones rurals”.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit