test

Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Els pescadors d’encerclament de Blanes comencen la veda de dos mesos

L'aturada substitueix la proposta inicial de l'Estat, que preveia una veda de quatre mesos i que va provocar el rebuig del sector i del Govern


Els pescadors d’encerclament de les confraries gironines comencen aquest dimecres la veda biològica de dos mesos que s’allargarà fins al 15 de gener. L’aturada substitueix la proposta inicial de l’Estat, que preveia una veda de quatre mesos i que va provocar el rebuig del sector i del Govern. La parada s’inclou per primer cop dins el nou Pla de Gestió de Pesca del Mediterrani del Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació i té l’objectiu d’afavorir la regeneració dels caladors de peix blau i garantir les mides de les captures. En total, hi ha 16 embarcacions que secundaran l’aturada i que estan repartides entre les confraries de l’Escala (3), Roses (1), Sant Feliu de Guíxols (2), Blanes (6) i Palamós (4).

La flota d’encerclament forma part de l’Organització de Productors Pesquers de Peix Bau a Catalunya i segons dades facilitades per aquesta entitat, el sector pesquer de l’encerclament al litoral català representa el 9% del total.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit