Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Els municipis pesquers de la Selva i el Maresme podran optar als ajuts europeus per promoure l’economia blava sostenible


El Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat ha seleccionat la candidatura de Blanes, Lloret, Tossa, Arenys de Mar, Calella, Malgrat, el Masnou, Mataró, Montgat, Pineda i Sant Pol per a constituir-se com a Grup d’Acció Local Pesquer (GALP), una forma jurídica necessària per accedir a ajuts europeus. S’ha doblat el pressupost actual d’aquests ajuts amb l’objectiu d’implementar els projectes dels Grups d’Acció Local Pesquers a la totalitat del litoral pesquer català.

Aquest dimarts al vespre ha tingut lloc a la Confraria de Pescadors d’Arenys de Mar la presentació de la candidatura, que podrà accedir als ajuts europeus de 15,6 MEUR anunciats fa uns dies pel sector pesquer català.

L’àmbit territorial del Grup d’Acció Local Pesquer de la Costa Brava Sud i Maresme abasta els municipis pesquers de Blanes, Lloret, Tossa, Arenys, Calella, Malgrat, el Masnou, Mataró, Montgat, Pineda i Sant Pol de Mar. Entre tots plegats sumen una superfície de 176 km2.

Actualment s’identifiquen 6.617 llocs de treball dels sectors de l’Economia Blava a la zona. Estan adherides al GALP les Confraries de Pescadors de la zona, amb una flota pesquera de 122 embarcacions que generen unes captures de 3.357 tones anuals i una recaptació en primera venda de 15 milions d’euros.

Foto: Port pesquer de Blanes (Aj. Blanes)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit