Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Els municipis més pobres registren més denúncies per violència de gènere que els més rics

En els municipis amb les rendes més altes, però, no hi ha menys violència de gènere sinó que és d'un perfil més psicològic i es denuncia menys


Els municipis més pobres han registrat taxes de denúncies per violència de gènere gairebé el doble d’altes que les poblacions amb una renda mitjana més alta. Son dades que refleteix un anàlisi de l’Agència Catalana de Notícies (ACN) a partir d’una petició de transparència als Mossos d’Esquadra entre el gener del 2022 i l’octubre del 2023.

Segons aquesta anàlisi, la ràtio de denúncies instruïdes pel cos de policia català entre el 25% de poblacions amb rendes més baixes és de 391 per cada 100.000 habitants. Aquesta xifra és sensiblement superior a la dels municipis amb rendes més altes, on la taxa és de 222 denúncies per cada 100.000 habitants. La portaveu del Col·legi de Criminologia de Catalunya, Helena Mulero, ha explicat, però, que a les zones més riques no hi ha menys incidència de violència de gènere, sinó que els casos són més “psicològics” i se solen denunciar menys.

Aquest dissabte es commemora el Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les dones. Els municipis de la Selva i el Maresme i diferents institucions supramunicipals, com els Consells Comarcals de la Selva i el Maresme, han organitzat per avui i els propers dies diverses activitats.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit