Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Els Manaies de Blanes viatgen a Roma per participar en la celebració del naixement de la ciutat


Els Manaies de Blanes viatjaran aquest cap de setmana a Roma per participar en Natali di Roma. Cada any la capital italiana celebra el seu naixement, una celebració a càrrec del grup de recreació històrica Gruppo Storico Romano. Aquest 2024, però, és un any especial perquè l’entitat fa 30 anys. Per aquest motiu han convidat diversos grups de recreacions històriques.

Per celebrar Natali di Roma viatjaran fins a la capital italiana un total de 74 entitats d’arreu del món. Els Manaies de Blanes són l’única entitat catalana que s’ha convidat a l’esdeveniment, segons destaquen des de l’ajuntament blanenc. La invitació s’ha fet per la seva secció de recreació històrica Legio V Macedònica.

Uns quants membres de l’entitat han marxat avui en cotxe des de Blanes i fins a Roma per dur tota la vestimenta i les armes. La resta marxaran demà. Un cop a Roma, des de divendres i fins diumenge, els blanencs viatjaran 2030 anys enrere, fins a la fundació de la ciutat.

La Legió V Macedònica de Blanes farà dissabte al matí el seu entrenament militar i el seu juramentum a l’Arena del Circ Màxim. A la tarda participarà en el Concurs de Gladiadors, un dels més importants que es fan arreu del món.

Diumenge al matí hi haurà la Gran Desfilada al centre històric de Roma, una assenyalada activitat que s’encetarà amb l’acte oficial institucional que commemorarà els 30 anys del Gruppo Storico Romano. Tot seguit, es farà una desfilada pel centre històric de Roma.

A la tarda, la legió blanenca participarà en el conurs Signa Inferre. Aquí hi competiran amb altres grups i es puntuarà la vestimenta que correspongui a cada època que representen, l’armament, les ordres i les figures militars. En acabar hi haurà un Batalla Final.

Gemma Masó i Casadevall
Periodista de Ràdio Marina.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit