Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Els hospitals Trueta i Santa Caterina fan més de 100 cribratges per detectar patologies del fetge en el marc de la Setmana de les Malalties Hepàtiques

També han fet una tasca de sensibilització sobre la importància de fomentar una bona salut hepàtica


El Servei de Digestologia dels hospitals Doctor Josep Trueta de Girona i Santa Caterina de Salt han realitzat més de cent proves per detectar patologies de fetge. El cribratge s’ha fet durant les dues jornades obertes a la ciutadania que s’han fet amb motiu de la Setmana de les Malalties Hepàtiques.

En concret s’han realitzat 69 elastografies de transició. Aquesta és una prova de diagnòstic per la imatge similar a una ecografia que permet valorar l’elasticitat o rigidesa del fetge. També s’han fet 43 tests ràpids per a la detecció a la sang del virus de l’hepatitis B i de l’hepatitis C. Per aquesta segona prova, els usuaris i usuàries havien reservat cita prèviament. Del global de les 112 proves realitzades, sis usuaris han estat citats per una propera consulta en detectar-se algun registre fora dels valors correctes.

Aquesta activitat ha comptat amb l’impuls de l’Associació Espanyola de l’Estudi del Fetge. El cribratge va començar el dimarts al vestíbul del Trueta i el dijous es va traslladar al de Santa Caterina, hospital de referència de la Selva Interior. A banda de fer les proves, els professionals també van dur a terme una tasca de sensibilització sobre la importància de fomentar una bona salut hepàtica amb una dieta adequada, limitar el consum d’alcohol i fer activitat física amb freqüència.

Gemma Masó i Casadevall
Periodista de Ràdio Marina.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit