Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Els hospitals de Calella i Blanes començaran la setmana vinent a gestionar les baixes automàtiques per ingrés


Els hospitals comarcals de Calella i Blanes començaran la setmana vinent a gestionar les baixes automàtiques per ingrés. Els pacients que ingressin, ja sigui de forma urgent o programada, rebran automàticament la baixa laboral a través de l’aplicació La Meva Salut i s’estalviaran així desplaçaments dels familiars al centre d’atenció primària per gestionar la baixa. És previst que els dos hospitals tinguin el sistema a punt per fer-ho la setmana vinent. Altres hospitals de la Regió Sanitària de Girona com el Santa Caterina o el Trueta ja tenen aquest sistema implantat.

Segons expliquen des de la Regió Sanitària de Girona, la mesura beneficia la població en edat laboral i el canvi permet agilitzar els processos, disminuir el nombre de contactes a l’atenció primària per gestions d’aquest tipus i millorar l’experiència del pacient i el seu entorn. Actualment, el 18% de les baixes generades a la regió són per ingrés hospitalari.

La baixa per incapacitat temporal (IT) la genera el mateix hospital en el moment de l’ingrés, a partir de la informació que es recull en aquell moment. Si al cap de set dies –comptant des del primer dia que va faltar a la feina- el pacient encara continua ingressat, es genera un comunicat de confirmació de manera automàtica, que té una validesa de catorze dies. Tant la baixa com el primer comunicat es poden descarregar immediatament des de La Meva Salut. Els següents comunicats de confirmació s’han de tramitar des de l’atenció primària.

En el conjunt de Catalunya es preveu estalviar entre 180.000 i 324.000 visites anuals a l’atenció primària, segons el volum de població activa que genera un ingrés hospitalari.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit