Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

“Els cobriments de riera que es van preveure per uns volums d’aigua del segle passat quedaran completament desfasats amb els forts aiguats que tindrem amb el canvi climàtic”


 

Avui, al matí360 de Ràdio Marina ens acompanya Joaquim Serra, meteoròleg del Servei MeteoMar del Consell Comarcal del Maresme. Amb ell parlem de la pluja que es preveu que arribi per aquests pròxims dies i de la situació meteorològica i de sequera del territori.

Com apunta Serra, “des de l’agost no havíem tingut cap episodi de pluja més o menys destacable”. Així, assenyala que “molt probablement, les precipitacions que es registraran entre demà i demà passat seran les més importants dels últims quatre o cinc mesos”. Aquesta notícia, com diu el meteoròleg, cal tenir-la en compte des de dos punts de vista: “és una bona notícia, però també demostra fins a quin punt la situació és greu”.

Serra explica que per tal de resoldre la situació de sequera actual que viu el país “hauríem de tenir 7 o 8 episodis com aquest, hauríem de registrar 200 o 300 litres per metre quadrat”. Tot i això apunta que els embassaments no s’omplirien “al 100%, però sí que s’omplirien fins als 50-60%”. “Seria una notícia més que excel·lent perquè ara tenim els embassaments com mai han estat des que es tenen registres, per sota del 17%”, diu.

El meteoròleg assenyala que “hem encadenat dues tardors amb una manca total de precipitacions”. Com explica, aquest és “un temps totalment anòmal perquè la tardor és l’estació més plujosa a les nostres comarques”. En aquesta línia, també exposa que “la zona mediterrània és molt complexa”. Diu que “malgrat que els models ens indiquin un temps concret, a vegades no acaba de passar”. Una tònica que, com diu Serra, es veurà accentuada amb el canvi climàtic “que fa les pluges més reduïdes i més problemàtiques”. De fet, Serra assenyala que infraestructures com els cobriments de riera quedaran obsolets. “Els cobriments de riera que es van preveure per uns volums d’aigua del segle passat quedaran completament desfasats amb el canvi climàtic i amb les precipitacions reduïdes, però de volums elevats”, diu.

 

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit