Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Els casos atesos per salut mental augmenten un 36% als CAPs de la Regió Sanitària de Girona


Els Centres d’Atenció Primària van atendre l’any passat a la demarcació de Girona un total de 17.308 persones amb el Programa de col·laboració de salut mental a l’atenció primària i comunitària (PSP). Aquesta xifra representa un 36% més de persones que l’any 2020.

El PSP és una col·laboració de la Xarxa de Salut Mental i Addiccions de les comarques gironines i els equips de l’atenció primària de la Regió Sanitària de Girona, que també engloba les poblacions de l’Alt Maresme. A través de la formació, la interconsulta i el seguiment individual, el programa facilita que la població amb malestar emocional i trastorns mentals comuns accedeixi a intervencions breus al CAP.

Des de l’any 2017, el programa està desplegat a totes les Àrees Bàsiques de Salut (ABS) de la Regió Sanitària de Girona. En l’àmbit infantil i juvenil se segueixen infants i joves fins als disset anys amb símptomes d’ansietat, depressió, alteracions de conducta i dificultats relacionals, entre d’altres.
Concretament, l’any 2021 s’hi van atendre 2.961 persones menors de divuit anys (17% del total de pacients atesos al programa).

La psicòloga clínica del PSP que dona cobertura a la zona de la Selva marítima, Debbie Fuentes, ha detallat que l’impacte de la pandèmia en la població infantil i juvenil “no s’ha acabat”.

Foto: Institut d’Assistència Sanitària

Gemma Masó i Casadevall
Periodista de Ràdio Marina.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit