Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Els Bombers voluntaris es manifesten per reclamar una cobertura sanitària “digna”


Tres-cents Bombers Voluntaris de tot Catalunya s’han concentrat aquest divendres al matí davant del Parlament per reclamar una cobertura sanitària “digna”. Miquel Mesegué, president de la Federació d’Associacions de Bombers Voluntaris de Catalunya, ha explicat que cal canviar el model i regularitzar el personal que ho desitgi.

El president de la federació ha demanat “respecte” i ha recordat que a Catalunya hi ha entre 1.200 i 1.300 voluntaris. “No som quatre gats, som la meitat dels bombers”, ha afirmat. En aquest sentit, Mesegué ha dit que l’administració “no els ha tractat com es mereixien” a nivell de recursos. Un exemple, ha assegurat, és la cobertura sanitària. “Si un bomber voluntari es fa mal a la feina, l’accident és comptabilitzat com a contingència comú i no com a accident laboral”, ha criticat. El portaveu ha reclamat una cobertura sanitària “digna” que permeti al personal continuar fent tasques de bombers amb les màximes garanties. “Si estic fent de bomber, que ens cobreixi com accident en acte de servei”, ha reblat Mesegué.

Sota el lema ‘El model mixt ha mort’, els manifestants han encès bengales i han llançat petards per fer-se escoltar dins del Parlament. “Si l’encaix de la figura del bomber voluntari és tan difícil dins del marc legal, canviem el model”, ha proposat el president de la federació. En aquest cas, ha apuntat, “caldria fer una regularització del personal que vulgui passar a ser funcionari”.

Interior planteja dues propostes per licitar

El Departament d’Interior publicarà al portal de Contractació aquest dilluns dues consultes de mercat per licitar, d’una banda, una nova mútua d’assistència pels accidents que es produeixen durant el servei, i de l’altra, un pla d’estalvi pels bombers voluntaris perquè tinguin aportacions anuals, com si fos un pla de pensions. En aquest sentit, fonts del departament expliquen que ara com ara els bombers voluntaris tenen la mateixa mútua que els bombers funcionaris, “però com que no són treballadors laborals, hi havia alguns problemes de cobertura”. Segons Interior, aquestes dues propostes es licitaran l’últim trimestre de l’any i estaran en marxa la primera meitat de l’any vinent.

Des d’Interior han assegurat que fa setmanes que treballen mesures per “enfortir” el model de bombers voluntaris. A més, han recordat que el mes de juny ja van presentar un pla en aquest sentit. Totes aquestes mesures es van explicar al juliol tant al consell de bombers voluntaris com a la Federació de Bombers Voluntaris

Gemma Masó i Casadevall
Periodista de Ràdio Marina.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit