Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Els alcaldes de l’Alt Maresme qualifiquen de ‘prioritari’ el projecte de reutilització de les aigues regenerades de la depuradora de Pineda


Els alcaldes de les poblacions de l’Alt Maresme han mostrat aquest dimarts una imatge d’unitat per tal d’agilitzar els passos que han de permetre que l’aigua regenerada de la depuradora de l’Alt Maresme -que ara s’aboca al mar- es pugui fer servir per a usos com el reg de parcs i jardins i serveixi també per alimentar l’aqüífer de La Tordera. És una mesura que s’ha plantejat des del territori en els darrers dies per fer front a l’actual situació d’emergència per sequera, tot i que ja estava prevista quan es va construir la instal·lació l’any 2012.

Els alcaldes i alcaldesses d’Arenys de Mar, Calella, Canet, Malgrat de Mar, Palafolls, Pineda de Mar, Sant Cebrià de Vallalta, Sant Pol de Mar, Santa Susanna i Tordera s’han trobat aquest passat divendres per “debatre i valorar” diversos aspectes relacionats amb la sequera.

En aquest sentit, els màxims responsables municipals creuen que s’hauria d’actuar de forma paral·lela en la recuperació de l’aigua que regenera la depuradora i en la canalització necessària per injectar l’aigua regenerada a l’aqüífer de La Tordera. Segons expliquen en un comunicat conjunt, aquesta operació ha de reforçar la injecció actual de la depuradora municipal de Tordera que ja aboca aproximadament 1 Hm3 d’aigua regenerada a l’aqüífer.

Els alcaldes i alcaldesses també demanen que s’aclareixi el paper de les piscines municipals com a potencials illes climàtiques durant aquest proper estiu. Al mateix temps demanen més informació de com actuar a les piscines privades.

Josep Lluís Vidal
Director de Ràdio Marina i marina360.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit