Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Els Ajuntaments podran iniciar el procés per desnonar ocupes conflictius


El Parlament de Catalunya ha aprovat aquest dimecres la llei contra les ocupacions que provoquen problemes de convivència. Amb aquesta llei, els consistoris podran iniciar el procés per desnonar ocupes conflictius de pisos de bancs.

En aquest sentit, la problemàtica sorgeix perquè, sovint, els grans tenidors es desentenen dels pisos que estan buits. Davant d’això, hi poden haver ocupacions que generin conflictes amb la comunitat veinal. En una entrevista al matí360 de Ràdio Marina, el president del Consell Comarcal de la Selva, Salvador Balliu, apunta que des de fa temps el món local reclama una solució per una situació “que és un mal viure”.

“Ens generaven molts mals de cap un tipus de gent en concret. Nosaltres reclamàvem solucions per aquests conflictes veïnals. El que volem és viure en pau. A vegades, la pròpia llei empara a aquest tipus de gent que ocupa, enganxa la llum i l’aigua i, inclús, moltes vegades no compleix les normes de convivència de la comunitat.”

En el procés, els Ajuntaments hauran d’aportar a la justícia un informe amb actes policials i queixes o denúncies de veïns de l’habitatge ocupat. A més, es podran quedar l’habitatge desnonat durant 7 anys per destinar-lo a vivenda social.

Una llei amb crítiques

Entitats com la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) critiquen la norma. Aquesta norma vol accelerar el procés de desnonament quan s’alteri la convivència i, des de la PAH, temen que s’usi contra famílies vulnerables. “Vincular ocupació amb delinqüència estigmatitza encara més les persones vulnerables desnonades i abandonades per les institucions”, denuncia l’entitat.

La CUP i els Comuns també lamenten que s’assenyali els ocupes, sovint persones vulnerables, en lloc de posar el focus en els grans tenidors.

Foto: Jordi Pujolar // ACN

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit