Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

El TSJC anul·la el projecte de prolongació de la C-32 entre Blanes i Lloret que la Generalitat va aprovar el 2018


El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha anul·lat el projecte de prolongació de la C-32 entre Blanes i Lloret de Mar que la Generalitat va aprovar el 2018. L’alt tribunal estima el contenciós que van interposar diverses entitats ecologistes, entre les quals, SOS Lloret, Salvem Pinya de Rosa o la Ieden, perquè l’estudi d’impacte ambiental que avalava el traçat escollit, no s’ajusta a la Llei del Canvi Climàtic.

L’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, s’ha mostrat satisfet amb la decisió judicial i ha emplaçat a totes les parts a obrir un diàleg per abordar la qüestió:

“Ara s’han posat de manifest un seguit d’incongruències i de mancances de caire administratiu. I ho dic amb una lectura molt ràpida de la sentència que avui han notificat. I no ens queda més que esperar que la Generalitat no interposi recurs, que esperem que no sigui així. I a partir d’aquí obrirem un debat, que és el calia fer en el seu moment, que era com millorar la comunicació, en quina manera, de quina forma hem de fer possible una millor comunicació que no malbarati ni posi en perill el nostre futur com a comunitat”.

El juliol del 2019, el TSJC ja va fer aturar les obres de manera cautelar. Les actuacions  havien començat amb tales d’arbres al paratge del Vilar de Blanes. Precisament, el juliol del 2017, el mateix TSJC ja havia suspès el primer. Les obres s’estenien al llarg de 6,7 quilòmetres i incloïen dos túnels i cinc viaductes.

Foto: ACN

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit