Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

El Trueta busca voluntaris per l’assaig d’Hipra per estudiar la seva vacuna com a quarta dosi


L’Hospital Trueta està buscant voluntaris per participar a l’assaig d’Hipra per estudiar la vacuna de la farmacèutica d’Amer com a quarta dosi. Els voluntaris han d’haver rebut tres dosis de Pfizer, l’última en els últims 6 i 12 mesos. A més, tampoc poden haver passat la covid-19.

En aquest estudi, es continuarà avaluant la seguretat, la tolerabilitat i l’eficàcia de la dosi de reforç de la vacuna en un grup de persones vacunades amb ttres dosis de Comirnaty (Pizer) o amb dues dosis de la vacuna Comirnaty més el ‘booster’ de la vacuna d’Hipra. A aquests dos grups se’ls hi administrarà la quarta dosi del vaccí de la farmacèutica d’Amer i els resultats es compararan amb els obtinguts en un grup de persones vacunades amb tres dosis de Comirnaty (Pizer). El seguiment de les persones voluntàries serà de 30 setmanes.

En aquesta part de l’assaig hi participen 10 hospitals espanyols. A banda del Trueta, hi ha el Clínic, la Vall d’Hebron, els Germans Trias i Pujol-Can Ruti, el Gregorio Marañón (Madrid, La Paz, el Príncipe de Asturias o el Clínic UNiversitari de València, entre d’altres).

Hipra pendent de l’autorització de l’EMA

En aquests moments, la vacuna contra la covid d’Hipra està en procés de revisió contínua per part de l’Agència Europea del Medicament (EMA). Es tracta del pas previ a l’autorització de comercial.

Els resultats obtinguts fins ara demostren que la vacuna produeix anticossos neutralitzants davant les variants de “preocupació” actuals. A més, el vaccí també és eficaç en la prevenció de la malaltia.

Foto: ACN

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit