Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

El temporal s’emporta part del passeig de Fenals de Lloret

El temporal de garbí d'aquest cap de setmana també ha deixat un tram de la platja Gran  de Lloret de Mar sense sorra


El temporal d’aquest cap de setmana s’ha emportat part del passeig marítim de la platja de Fenals de Lloret de Mar. Així, hi ha deixat un esvoranc d’uns 90 metres. L’alcalde, Adrià Lamelas, reclama a la Generalitat una actuació “urgent” perquè el passeig pugui estar a punt i reobrir-se de cara a l’estiu.

Els efectes de la garbinada al passeig marítim de Fenals ja van començar a notar-se el divendres al vespre. Aleshores, el mar va descalçar part del paviment, que va enfonsar-se deixant el talús a la vista. A mesura que el temporal va intensificar-se, però, aquest mur també va acabar cedint i va acabar provocant un esvoranc de 90 metres que talla el passeig pel mig.

Avui, l’Ajuntament de Lloret ha acordonat la zona i hi ha instal·lat tanques per impedir-hi el pas. Això fa que, aproximadament, a la meitat del passeig -que té uns 750 metres- ja no es pugui anar més enllà.

L’alcalde ja admet que per a aquesta Setmana Santa serà “impossible” poder reobrir-lo. Ara bé, reclama a la Generalitat, que és qui en té la concessió, que acceleri l’obra per refer l’escullera. També per estabilitzar el talús i construir un nou paviment a Fenals de cara a l’estiu.

“Ara el que hem fet és comunicar-nos amb la Generalitat immediatament i informar-los de la situació i de la urgència de la inversió que necessitem. Ara farem els estudis que pertocar per calcular el pressupost i la feina que s’ha de fer i accelerar-la el màxim possible. Necessitem tenir el passeig de Fenals el més arranjat i prefecte possible i com més aviat millor. Això comporta feines d’urgència per matèria de seguretat i també turística.” 

D’entrada, l’alcalde situa la inversió entre uns 6 i 8 MEUR i reclama que l’obra “s’acceleri” perquè, amb l’inici de la temporada turística a tocar, Lloret de Mar “necessita tenir el passeig arranjat com més aviat millor”.

Seguretat i turisme

“No parlem tan sols d’un tema de seguretat; en temporada turística per aquí hi passen milers de persones i a la zona hi ha guinguetes i altres activitats que depenen del passeig”, explica Lamelas. “Cal adequar-lo i reparar-lo, perquè fa massa temps que no s’hi ha actuat, i en un municipi de sol i platja com Lloret, quan arriba l’estiu ens ho juguem tot”, insisteix Adrià Lamelas.

En paral·lel, el temporal de garbí d’aquest cap de setmana també ha deixat un tram de la platja Gran  de Lloret de Mar sense sorra. L’alcalde explica que es tracta aproximadament de la meitat de la platja i que, per seguretat, es manté tancada.

Lamelas també diu que aquesta situació és habitual durant els mesos d’hivern i que, per això, s’esperarà als mesos de maig o juny per aportar-hi sorra. “Ja ho hem fet anteriorment; ens esperarem a veure si hi ha més temporals després de Setmana Santa i després, amb l’ajuda de camions i grues redistribuirem sorra d’altres parts de la platja”, concreta.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit