Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

“El temporal Glòria va ser una benedicció per la desembocadura de la Tordera, tot allò que s’havia perdut es va recuperar”


 

Avui, al matí360 de Ràdio Marina ens acompanya Santi Poch, membre de Naturalistes del Montnegre i la Tordera. Amb ell hem parlat sobre un estudi d’amfibis i rèptils que ha realitzat l’entitat darrerament.

Com explica Santi Poch, “la Tordera, tot i que és una zona amb un gran potencial biològic, el treball d’estudi només s’ha fet a través de gent naturalista”. Així, el conexiement que se’n té “té una mancança d’unificació”, explica. “No hi havia un treball integral i conjunt amb una visió a llarg termini”, diu Poch. Davant d’aquesta situació, l’atles realitzat per Naturalistes vol “poder resoldre i unificar el coneixement previ i entendre el conjunt de l’estat dels amfibis i rèptils” de la baixa Tordera.

“Hem dedicat moltes hores sobre el terreny”, explica Poch. D’entre les espècies que s’han detectat, el de Malgrat de Mar destaca la tortuga d’estany i al sargantana roquera.

Poch fa èmfasi en la necessitat de conscienciació i educació del medi natural de la Tordera. És per això, com explica, que des de l’entitat treballen també per l’educació. A més, també subratlla que sovint, espècies com les dels amfibis o rèptils són grans desconegudes. “Si oblides l’educació, l’altra feina pràcticament no serveix de res. Si la resta de la societat no coneix, no estima i no vol protegir, aquestes espècies acabaran desapareixent”, diu.

D’altra banda, Santi Poch també ha destacat que el temporal Glòria va ser una “benedicció”. “Va afectar positivament perquè tot allò que s’havia perdut es va recuperar”, diu.

Gemma Masó i Casadevall
Periodista de Ràdio Marina.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit