test

Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

El Teatre de Lloret acollirà 4 espectacles del Festival Grec

Seran les propostes 'Tumbalafusta', 'Un cuerpo sin talento', 'la luz de un lago' i 'Nanuq'


El Teatre Municipal de Lloret de Mar acollirà quatre espectacles que s’estrenen en l’edició del 2024 del Festival Grec de Barcelona.

Les propostes

El primer d’aquests espectacles ha sigut Tumbalafusta de la companyia La Ruta 40 amb Xavi Bobés i Pau Matas. Aquest espectacle s’ha preestrenat aquest dissabte a Lloret. Dins del marc del Grec, es podrà veure al Teatre Lliure el 6 i 7 de juliol. 

Tumbalafusta combina el teatre de text, el teatre d’objectes i la música. La fusta és l’element principal d’aquesta proposta, en la qual dos parells de mans mouen peces per l’espai i fan aparèixer paisatges, històries, jocs, preguntes, imatges, números, paraules… En aquest viatge imaginari, intèrprets i espectadors compartiran preguntes sobre com funciona el món que els envolta, acompanyant el constant procés de descoberta que és fer-nos grans.

Un altre espectacle que es podrà a veure a Lloret serà Un cuerpo sin talento de la companyia Monte Isla. En aquest cas, es podrà veure un assaig obert amb públic el dia 21 de juny al Teatre de Lloret.

A Un cuerpo sin talento Monte Isla es pregunta com posar el cos en escena. Què passa quan mirem aquest cos, aquest cos que compartim, aquest cos que usem com a unitat de mesura per al món i que delimita la frontera de la consciència, aquest cos present sota la disfressa de qualsevol ficció social i cultural, aquesta pasterada orgànica que apareix com una imatge ridícula i obscena enfront de l’encant escultòric d’allò que és mort?

D’altra banda, a Lloret també es podrà veure La luz de un lago de El Conde de Torrefiel. Serà el 14 de juliol, també en un assaig obert amb públic.

La luz de un lago és una crida a la imaginació i presentant en escena imatges intuïdes, revelacions o aparicions. Tot plegat metàfores visuals que es comprenen per la suma del so, el text, la il·luminació, els cossos dels intèrprets i la matèria, que en aquest cas pren la forma de fang i de metall.

L’última proposta del Grec que es podrà veure a Lloret serà Nanuq de la companyia Voël. Es podrà veure el 20 d’octubre al Teatre de Lloret.

Nanuq és neu, silenci, una claredat encegadora i un paisatge blanc amb mil matisos són el teló de fons per a la història de dos personatges que, en aquest espai fred, busquen l’escalfor de la companyia. I així naixerà una amistat que supera prejudicis, aquells murs que construeixen els adults, però que no tenen cabuda en la ment dels infants… ni en la dels ossos.

Gemma Masó i Casadevall
Periodista de Ràdio Marina.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit