Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

El Teatre de la Costa Brava Sud programa una cinquantena d’espectacles fins al desembre


Blanes i Lloret de Mar comencen una nova temporada de teatre. La cinquantena d’espectacles, programats fins al desembre, inclouen èxits teatrals, propostes de teatre familiar i creacions de companyies locals. Aquests espectacles s’alternaran en cadascun dels escenaris de les dues poblacions amb el projecte Teatre de la Costa Brava Sud. La d’enguany és la novena temporada conjunta que presenten els Ajuntaments de Lloret i Blanes.

Programació teatral lloretenca

La programació a Lloret de Mar començarà el divendres 14 d’octubre amb l’espectacle de la companyia El Patio Teatro. La companyia de La Rioja presenta ‘Conservando Memoria’, un espectacle inclòs en el cicle Lloret Espai Off. També a dins Lloret Espai Off, hi haurà ‘Exit throug the gift shop”. Aquest espectacle, estrenat per l’actriu gironina Carla Rovira a la darrera edició de Fira Tàrrega, planteja una revisió crítica sobre els processos de gestació que no van bé. Així, es podrà veure a la Masia de Can Saragossa el divendres 25 de novembre.

Per la seva banda, al Teatre de Lloret, la programació comença el diumenge 16 d’octubre amb una adaptació de ‘Bona Gent’ de Quim Masferrer amb motiu del 30è aniversari del Puntet, el Casal de Joves de Lloret. A més, per l’octubre també hi ha programat un concert del músic Agustí Busom, molt vinculat a Lloret. A ‘Arbre’, Busom repassa la seva trajectòria vital emmarcada en una desena de cançons.

Durant el novembre, i amb la Festa Major de Sant Romà a Lloret, també s’han programat espectacles com ‘El Mar: visió d’uns nens que no l’han vist mai’ de Xavier Bobés i Alberto Conejero (4 de novembre); ‘Màster Xof’, amb Joan Pera (11 de novembre); ‘¿Sí o no?’, amb Bruno Oro (17 de novembre); i, també, un concert tribut a Mocedades, El Consorcio i Sergio i Estíbaliz a càrrec de l’agrupació ‘Viento del Norte’ (26 de novembre).

El 9 de desembre arriba a l’escenari del Teatre de Lloret ‘Monopoli’. Aquesta comèdia dramàtica de mar Monegal interpel·la directament al públic reflexionant sobre el valor de l’individu, els límits de la llibertat i com el capitalisme modifica les relacions humanes.

Per acabar, el 16 de desembre hi ha programat el concert ‘O Magnum Mysterium’, a càrrec del Cor de Cambra de la Diputació de Girona. A Lloret la temporada es tancarà el 18 de desembre amb ‘L’oreneta’, protagonitzada per Emma Vilarasau i Dafnis Balduz.

L’agenda del Teatre de Blanes, plena

Per la seva banda, la programació al Teatre de Blanes comença el divendres 21 d’octubre. Ho farà amb ‘Una teràpia integral’, una comèdia creada i dirigida per Marc Angelet i Cristina Clemente i protagonitzada per Àngels Gonyalons, Roger Coma i Abel Folk.

Pel que fa al novembre, el dia 6, arriba a Blanes ‘Traces of Memory’ de Lucas Martínez Project. L’espectacle del saxofonista blanenc, Lucas Martínez, porta quatre músics de renom internacional dins de l’escena del jazz d’Europa. El 26 de novembre passarà pel Teatre de Blanes Ramon Madaula amb ‘Buffalo Bill’. A l’espectacle de Madaula, una reconeguda periodista del segle XXI, Raquel Sans, fa una entrevista pòstuma en exclusiva a l’heroi de finals del segle XIX incorporat per Madaula.

A Blanes, la temporada acabarà amb dues propostes musicals. La primera és ‘La Tierra i el Barrio’, amb l’autor i poeta Danilo Facelli, la cantant Anna Alfarb i el guitarrista blanenc Hugo Martínez. La programació a Blanes acabarà amb La Selva Big Band i ‘Cinema & Big Band’. L’espectacle fa un repàs de les millors bandes sonores i els temes més emblemàtics de pel·lícula.

Teatre de Km 0

Malgrat les propostes externes, dins del projecte Teatre de la Costa Brava Sud, la programació local també hi té un espai destacat.

A Blanes, les properes propostes locals són ‘Dones’ del grup Miratge (9 d’octubre); ‘Vivir’ de Danstudio Escola de Dansa (22 d’octubre), i, ‘No solo duelen los golpes’ de Pamela Paleciano (27 d’octubre). De cara el novembre, per l’escenari de Blanes hi passarà ‘PdePanallets’ dels grups Xiroia i El Mirall de Blanes (19 de novembre), i, un Concert Solidari de Gospel amb el cor Fil de Gospel (20 de novembre). L’última actuació serà el 18 de desembre amb ‘Records per a tu’ del grup Nabac.

Així mateix, a Lloret de Mar la programació local començarà amb ‘L’ambigüitat de les flors’ de la companyia Ja Cobrarem (22 d’octubre). El 21 de novembre es projectarà ‘El color de tus ojos’, una pel·lícula rodada a Lloret l’any 1952. La temporada es tancarà amb un concert coral i de música simfònica a càrrec del Cor ArsNova el dissabte 17 de desembre.

Gemma Masó i Casadevall
Periodista de Ràdio Marina.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit