Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

El tall d’un cable de fibra òptica provoca la caiguda del servei d’internet de Movistar i Orange a Blanes


Un tall en un cable de fibra òptica a la zona de cala Sant Francesc, a Blanes, ha provocat aquest divendres la caiguda del servei d’internet per cable -i alguns serveis de telefonia mòbil- de les operadores Movistar i Orange. Les primeres incidències de connectivitat, però, es van detectar ahir dijous pels volts de les set del vespre. No ha estat fins aquest divendres, amb l’inici de l’activitat de primera hora del dia, quan s’ha pogut apreciar l’abast de la incidència. De moment es desconeixen les causes del tall del cable de fibra òptica, que està situat en una finca privada.

Segons ha pogut saber Ràdio Marina, la previsió és que en les properes hores els operaris puguin accedir a la finca per poder fer la reparació. Mentrestant, les operadores han començat a redirigir el tràfic d’internet per altres rutes de connexió. Això ha permès que cap al migdia alguns usuaris hagin començat a recuperar el servei.

El tall en el cable de fibra òptica de Blanes també ha afectat, tot i que en menor incidència alguns usuaris de la companyia blanenca Orvis. Un dels responsables, Jordi Vives, ha explicat que “la nostra xarxa ha funcionat correctament pel 95% dels nostres clients, ja que disposem de cablejat de fibra propi que no està compartit amb altres companyies”

Entre les afectacions més destacades per la caiguda del servei de Movistar i Orange hi ha la suspensió de l’activitat del CAP-II.

Josep Lluís Vidal
Director de Ràdio Marina i marina360.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit