Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

El sindicat Metges de Catalunya denuncia un “deteriorament progressiu” a l’Hospital de Blanes


El sindicat Metges de Catalunya assegura que l’Hospital de Blanes pateix un “deteriorament progressiu” en els recursos assistencials a causa de la retallada en serveis. La última és la supressió del cirurgià de guàrdia les 24 hores dels festius i caps de setmana. Això obliga a derivar els pacients a altres centres, com l’hospital de Calella o el Trueta de Girona. A més, el sindicat critica en un comunicat que la direcció de l’hospital hagi sondejat els treballadors d’Anestesiologia i Urgències si poden estar localitzables entre les vuit de la nit i les vuit del matí. Consideren que aquesta proposta encara debilitaria més la qualitat de l’assistència.

Segons Metges de Catalunya l’inici d’aquest deteriorament va començar el 2011 quan la Corporació de Salut del Maresme i la Selva -ens gestor dels hospitals de Blanes i Calella- va decidir tancar el Servei d’Obstetrícia i Ginecologia i traslladar-lo a Calella. Amb aquest canvi, les dones de Tossa de Mar, Lloret de Mar i Blanes que es posessin de part o havien de ser ateses per una urgència havien de desplaçar-se fins a Calella. En aquell moment, l’hospital de Blanes atenia uns 700 parts anuals.

També expliquen que el 2016, la Corporació va suprimir el servei de Cirurgia General i Digestiva. En aquest cas només hi havia l’atenció urgent durant el dia d’aquesta especialitat.

Ara, l’hospital de Blanes també deixa d’oferir la cirurgia de guàrdia durant els caps de setmana i festius. El sindicat critica que la direcció hagi sondejat els professionals d’anestesiologia i urgències si estaries disposats a estar localitzables entre les vuit del vespre i les vuit del matí a partir de l’any vinent. De moment, els treballadors han rebutjat la proposta i denuncien que això suposaria una pèrdua en la qualitat assistencial i es posa en risc la rapidesa en l’atenció.

Foto: ACN

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit