Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

El sindicat CSIF denuncia que la Policia de Tossa treballa en condicions “precàries”


El sindicat CSIF denuncia que la Policia Local de Tossa de Mar treballa en condicions “precàries” amb una “gran càrrega” de feina, sense suficients recursos i en unes instal·lacions “obsoletes”. En un comunicat, el sindicat diu que els agents estan “mal pagats, maltractats i se senten menyspreats per part de l’Ajuntament”. El sindicat afirma que a més del “maltractament institucional”, hi ha “faltes de respecte als seus subordinats” i “manca de respecte dels drets bàsics dels seus treballadors”.

El CSIF assegura que gran part de la plantilla actual està formada per agents interins i que la llei estableix que no poden fer les mateixes funcions que els funcionaris de carrera. “Això comporta que els agents de carrera estiguin assumint una gran càrrega de treball i de responsabilitat”, afirmen. ” A més, a aquests interins els neguen el dret a fer vacances i els sotmeten a condicions lamentables, que es veuen obligats a acceptar per por de no ser renovats”, afegeixen al comunicat.

En aquest sentit, asseguren que els tres darrers graduats del curs de l’Institut de Seguretat Pública han optat per anar a altres cossos policials per “la total manca de suport” i de “possibilitat real de promoció econòmica i professional”. Davant d’aquesta situació, afegeixen, “l’Ajuntament ha publicat una oferta pública de places de comissió de servei, però cap agent d’altres policies locals de Catalunya hi ha mostrat interès”. Una situació que atribueixen a unes condicions de treball i sou “precàries”.

A més, asseguren que treballen en unes instal·lacions “obsoletes”: sense calefacció a la zona de vestidors, ni a les dutxes, ni la cuina, ni a la zona de custòdia dels detinguts. D’altra banda, denuncien que el sou dels agents està “molt per sota” del de poblacions properes i amb característiques similars.

L’equip de govern, per la seva banda, ha declinat fer declaracions al respecte.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit