test

Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

El servei de Neurocirurgia del Trueta distingit per ser pioner en tècniques innovadores


El Col·legi Oficial de Metges de Girona (COMG) ha distingit amb el premi Bonastruc la porta al Servei de Neurocirurgia de l’Hospital Josep Trueta de Girona. Els facultatius han valorat l’assistència “d’alta complexitat” i el fet de ser pioner en tècniques innovadores i visió de futur. El servei que realitza el Trueta és del 90% en l’especialitat. Les úniques excepcions són la cirurgia de l’epilèpsia, la vascular i l’estimulació cerebral profunda, ja que el CatSalut ordena que es facin en determinats hospitals. A més, els metges gironins han destacat que el servei està dotat d’un equipament tècnic “equiparable a qualsevol hospital terciari” i actua com a hospital de referència de tota la Regió Sanitària de Girona.

En aquest sentit, cal recordar que el 2009 el Trueta va adquirir el primer navegador cerebral que permet fer cirurgies navegades de tumors cerebrals d’alta complexitat i desenvolupar totes les tècniques quirúrgiques. Des del COMG assenyalen que aquesta “unió d’altes prestacions” i l’aval dels resultats en pacients han situat el Trueta com el tercer hospital de l’Institut Català de Salut en complexitat neuroquirúrgica, de forma ininterrompuda, fins a dia d’avui. El servei va començar el seu funcionament el 1986 i, malgrat les reticències dels grans hospitals de Barcelona que no acceptaven la neurocirurgia regional, es va anar consolidant fins el 2007.

Dos doctors premiats

El Col·legi també ha premiat el dermatòleg Llistosella i el doctor i metge de família Gabriel Coll. De Llistosella, ja jubilat de la funció pública, els facultatius han destacat la seva “empenta per integrar l’especialitat dins l’àmbit hospitalari”. A més, també han tingut en compte la seva recerca i treball en la síndrome Birt-Hogg-Dubé, una malaltia rara hereditària que, a part de lesions a la pell de la cara, pot presentar afectacions pulmonars i tumors renals.

Pel que fa a Gabriel Coll, també jubilat, se li ha reconegut la seva “vocació de servei” i la seva tasca investigadora al llarg de la seva carrera.

Cinc beques Joan Bruguera

L’acte, que s’ha celebrat a la seu del Col·legi Oficial de Metges de Girona també ha servit per entregar cinc beques de formació per part de la Fundació Joan Bruguera, formada pel COMG, l’Ajuntament i la Universitat de Girona.

Les beques s’han donat a la doctora Cristina Farrés que farà una estada de tres mesos a Johannesburg, a la doctora Judit López per una estada d’un mes a Montpeller, la doctora Maria Teresa Albiol per duu a terme el projecte Fines Trueta a l’hospital Josep Trueta de Girona, el doctor Bernat Gómez, per fer un màster en nefrologia a la UB i el doctor Pau Vilardell per poder duu a terme una visita especialitzada en imatge cardíaca.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit