Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

El sector turístic gironí preveu remuntar després d’un juliol fluix


El sector turístic gironí confia en igualar les xifres d’ocupació de l’agost de l’any passat. Llavors es van situar per sobre del 90%. Aquestes dades contrasten amb les del juliol, que es tancarà amb xifres relativament inferiors a les del 2022. Les reserves d’última hora han estat el detonant dels bons resultats, tot i que es queden per sota de la xifra assolida l’any passat. Malgrat tot, els empresaris turístics gironins auguren un agost on fregaran el ple. Tot plegat en un entorn marcat per l’increment de preus que han aplicat allotjaments i restaurants per la inflació.

Les empreses del sector confien en fregar el ple d’ocupació aquest mes d’agost. Asseguren que venen d’un mes “més fluix que l’any passat” en què les reserves d’última hora han marcat el mes. Malgrat tot, asseguren que arriben “a bon ritme” al mes d’agost i ja estan assolint les mateixes xifres d’ocupació que l’any passat. Això indica que els establiments tindran, de mitjana, nou de cada deu habitacions plenes.

Sobre la petita davallada registrada durant el juliol, el sector turístic gironí ho atribueix a l’obertura de fronteres i la caiguda de restriccions de la covid-19. Si bé és cert que l’any passat ja hi havia moltes facilitats per viatjar, encara hi havia recances per algunes destinacions internacionals. Ara, a l’estiu del 2023 molta gent ha apostat per recuperar aquells viatges que havien quedat pendents i això ha suposat una pèrdua de quota de mercat per part del turisme de proximitat a la Costa Brava.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit