Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

El sector turístic de Tossa s’afegeix a la compra mancomunada de la dessaladora de Lloret

Els empresaris del sector turístic de Blanes estan estudiant la possibilitat d’afegir-se a la iniciativa, tot i que encara s’està discutint


El sector turístic de Tossa de Mar s’ha afegit a la compra mancomunada de la dessaladora de Lloret de Mar. Aquest equipament permetrà omplir les piscines dels establiments turístics aquest estiu. En els pròxims dies, Blanes decidirà si se suma, o no, a la proposta.

Aquest dimecres hi ha hagut una reunió entre els empresaris de les dues localitats, que ha acabat amb l’acord que entre el Gremi d’Hotelers de Lloret de Mar i l’Associació Professional d’Empresaris d’Hostaleria de Tossa de Mar (APEH) per afegir-se a la compra de la dessaladora. El president de l’APEH, Francesc Zucchitello, assenyala que estan molt contents i que de les 580 empreses que animen a afegir-se a la iniciativa, 35 tenen una “urgència” per poder tenir aigua aviat.

Zucchitello lamenta l’actitud de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) i ha remarcat que sense tots els serveis en marxa a l’estiu “no som res”. Per això, assenyala, s’ha arribat a l’acord de participar en la iniciativa d’aquesta compra mancomunada de la dessaladora. En total, la infraestructura té un cost d’1,5 MEUR, com assenyalen.

Fa prop d’un mes que es va saber que els empresaris de Lloret comprarien aquesta infraestructura mòbil, que té capacitat per tractar 50 metres cúbics d’aigua per hora. Aleshores ja van fer saber la seva voluntat d’estendre el model arreu de la Costa Brava. El pagament es farà de manera proporcional al nombre d’habitacions que tingui l’hotel o de les parcel·les del càmping i comportarà una despesa addicional pel transport de l’aigua, entre d’altres.

En aquest sentit, Zucchitello ha assenyalat que en la majoria de casos s’hauran de “menjar amb patates” aquest cost afegit perquè les habitacions ja fa temps que s’estan promocionant a un preu determinat. Tot i que els ajuntaments no està previst que participin directament de la compra de la dessaladora, sí que es contemplen ajudes al sector.

Blanes, a l’espera 

Per altra banda, els empresaris del sector turístic de Blanes estan estudiant la possibilitat d’afegir-se a la iniciativa, tot i que encara s’està discutint. Des del sector han explicat a l’ACN que tot just aquest dimarts els van explicar la proposta i ara cal valorar si s’hi acaben sumant. L’Ajuntament també confirma que es valora l’opció, però que encara no està tancat.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit