Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

El sector pesquer i el Govern en contra del pla europeu que restringeix l’arrossegament


El sector pesquer i els diferents sindicats europeus s’han manifestat a diferents ports del litoral català aquest dimarts en protesta pel Pla d’acció de la Unió Europea. Aquestes mobilitzacions volen alertar sobre els riscos socioeconòmics que podria patir l’activitat pesquera si s’apliquen les mesures contemplades en el pla. Així, avisen que prohibir la pesca per arrossegament comportaria perdre molts llocs de treball, producte local, fer desaparèixer confraries i davallar l’economia blava.

L’any 2022, els desembarcaments en tones de la flota d’arrossegament van representar el 34% del total. Això es tradueix en un import de primera venda en llotja de 55 milions d’euros. Aquesta xifra que correspondria al 58,7% de la facturació total de les llotges. De fet, pràcticament la totalitat de la gamba rosada, la gamba blanca, l’escamarlà, la galera o el lluç pescats diàriament a Catalunya els aporta la flota d’arrossegament.

A Blanes, actualment hi ha cinc embarcacions d’encarclament. També n’hi han als ports d’Arenys de Mar, Roses, l’Escala, Palamós i Sant Feliu de Guíxols.

Foto: ACN

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit