Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

El sector del tèxtil del Maresme comença a recuperar-se


El tèxtil maresmenc és el segon subsector més important de la comarca en termes de facturació. A més, representa més d’una cinquena part del volum de negoci total del sector a la província de Barcelona. Tot i això, ha sigut un dels sectors que ha patit més els estralls de les crisis.

Segons un informe elaborat per l’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal indica que el sector encara no ha recuperat les xifres prèvies a la crisi sanitària i econòmica del 2020. Ara bé, “les dades comencen a ser esperançadores”, segons apunten des del Consell Comarcal del Maresme.

L’any 2022, el sector tèxtil maresmenc va tancar amb una mitjana de 5.178 llocs de treball, el 0,82% més respecte el 2021. La majoria són llocs de treball assalariat, que també han augmentat un 1,3% respecte l’any anterior. En menor grau hi ha autònoms que, en aquest cas, han disminuït el nombre un 1,5% amb relació a les dades del 2021.

A més, en relació al 2021, l’evolució de llocs de treball ha estat diferent per a cadascuna de les divisions que conformen aquesta branca d’activitat econòmica. D’una banda, han disminuït lleument en els cas de la Indústria tèxtil. De l’altra, han repuntat un 1,54% en la Confecció de peces de vestir. De fet, la confecció concentra el 54,7% del total de llocs de treball del tèxtil maresmenc. Malgrat l’evolució negativa en el trienni 2019-2021, l’any 2022 la divisió de la confecció de peces de vestir ha trencat la tendència de decens arribant als 2.832 llocs de treball de mitjana.

Gemma Masó i Casadevall
Periodista de Ràdio Marina.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit