Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

El Santa Caterina concentra les proves d’al·lèrgia de risc a les comarques gironines


L’hospital Santa Caterina de Salt concentra totes les proves d’al·lèrgia de risc que s’hagin de fer a les comarques gironines. Aquesta activitat, que fins ara es repartia entre el Santa Caterina i el Trueta, s’unifica al nou hospital de dia de Salt.

El servei d’Al·lergologia dels hospitals Trueta i Santa Caterina està integrat en l’estructura assistencial compartida entre els dos hospitals. Conjuntament, es dona cobertura a la patologia al·lèrgica de tota la regió sanitària de Girona amb 761.591 habitants. Amb la unificació de l’activitat d’hospital de dia, culmina el procés d’integració que es va iniciar ara fa dos anys amb l’objectiu de millorar la qualitat de l’atenció de les al·lèrgies al territori.

L’ampliació de l’Hospital de Dia del Santa Caterina compta amb un nou equipament, en marxa des del setembre, i la disponibilitat de la Unitat de Cures Intensives que assegura l’atenció adequada en reaccions d’alta gravetat.

El projecte permetrà dur a terme més activitat i, també, un increment de professionals. Aquestes millores permetran incrementar la qualitat assistencial, reduir la llista d’espera i crear unitats més específiques i d’alta expertesa. L’horari d’atenció també augmenta, amb quatre tardes a la setmana i dos blocs en horari de matí.

El servei d’al·lergologia del Trueta i del Santa Caterina sobretot atén al·lèrgies alimentàries i a fàrmacs, la patologia al·lèrgica respiratòria (rinitis i asma bronquial), les reaccions adverses a picades d’insectes, i la urticària o l’angioedema recurrent i crònic, entre altres patologies.

L’any 2021, el Trueta i el Santa Caterina van tractar 716 pacients amb al·lèrgies. Les proves i tractaments més comuns van ser vacunes, proves cutànies d’al·lèrgia a fàrmacs i proves d’exposició controlada.

A Catalunya la prevalença de persones al·lèrgiques és del 21%. Ara bé, en els últims anys s’ha detectat un increment considerable de persones al·lèrgiques.

Foto: ACN

Gemma Masó i Casadevall
Periodista de Ràdio Marina.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit