Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

El restaurant lloretenc Planiol tancarà aquest diumenge

El nou concessionari és l'empresa RMG Global Grup que ha anunciat que mantindrà l'activitat de restauració en un nou local i mantindrà el cognom Planiol


El Restaurant Planiol de Lloret de Mar tancarà les portes aquest diumenge. Així ho ha avançat del diari El Punt Avui. La propietat hi ha prestat servei des del 1953 en una concessió de Costes a la platja de Fenals. Ara, però, i després d’una batalla legal per mantenir-la, la propietat ha perdut la concessió. El nou concessionari és l’empresa RMG Global Grup.

El restaurant va reclamar desvincular les taxes dels cobraments paral·lels i molt més elevats que els que requeria l’Ajuntament de Lloret. De fet, el Tribunal de Justícia de Catalunya els va donar la raó, instant a la Generalitat a regularitzar la concessió. Ara bé, la carta de convocatòria va ser enviada el 2022, per correu postal, a l’antic domicili de la mare de l’actual propietària del restaurant. Així, Sánchez Planiol es va quedar sense opcions per renovar la concessió. Després d’un any i mig de recursos i al·legacions per competir en el concurs, la família ha decidit acatar l’ordre de desnonament del Planiol dictada per la Direcció General de Polítiques de Muntanya i del Litoral.

En aquest context, ahir, Isabel Sánchez Planiol, actual responsable i neta dels fundadors del restaurant, va anunciar que diumenge serà l’últim dia que tindran obert. Tot i això, Sánchez Planiol té fins al 29 de febrer per organitzar el buidatge del mobiliari, l’equipament i el gènere de l’establiment. A més, també haurà d’encarrilar el futur dels seus treballadors, que podrien acollir-se al dret de ser subrogats pels nous concessionaris.

RMG Global Grup haurà d’assumir les tasques d’enderroc de les edificacions del restaurant i la reposició del negoci. L’empresa, segons recull El Punt Avui, ha decidit mantenir l’activitat de restauració en un altre local. Aquest estarà més allunyat del front litoral. A més, mantindrà el cognom Planiol dins de la marca.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit