Free Porn
xbporn

Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

“El projecte ens ha permès detectar casos amb fenotip d’hipercolesterolèmia precoçment per, ara, començar a tractar-los i evitar les conseqüències”


 

Avui, al matí360  de Ràdio Marina ens acompanya el doctor Guillem Paluzie, cap d’Informació i Documentació Assistencial de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva. Hi hem parlat sobre el projecte ‘Segona oportunitat’.

Paluzie assenyala que “a la Corporació tenim totes les dades ordenades dels nostres pacients des de Tossa de Mar fins a Canet de Mar a tots els nivells assistencials”. Això, com explica, ens permet tenir una base de dades a l’hora de plantejar els estudis.

El projecte ‘Segona oportunitat’, com explica, que ha permès detectar 700 pacients amb fenotip d’hipercolesterolèmia familiar. Paluzie assenyala que “és important detectar-ho precoçment, tractar-ho i evitar les conseqüències”. Amb aquest projecte, diu, “intentes captar aquestes persones que si esperessis que vinguessis a la consulta ja vindrien amb la malaltia desenvolupada, potser al cap de 30 anys”. “Escurces el temps de diagnòstic aconseguint trobar la veta on hi ha el problema de pacients que es podrien beneficiar d’una actuació més ràpida”. Tot plegat, assenyala que ha sigut possible “en tenir una base de dades tan extensa”.

 

Amb el patrocini de:

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit