Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

El PP insta al govern a “reconsiderar” la postura d’eliminar els passejos marítims

Des del Ministeri per a la Transició Ecològica i Repte Demogràfic va traslladar la seva voluntat d’eliminar els passejos marítims per recuperar el domini públic marítim terrestre


El diputat del PP al Congrés dels Diputats, Pere Lluís Huguet, ha denunciat que l’Estat es plantegi eliminar els passejos marítims. Així, ha exigit que s’inverteixi en una “veritable acció” que serveixi per “recuperar les platges de la nostra costa, que cada hivern els temporals tiren a terra”.

El diputat ha sentenciat que la proposta del govern espanyol “no solucionarà el problema”. A més, ha defensat que els passejos marítims esdevenen “la primera línia de defensa” actualment. En aquesta línia, Huguet ha demanat als socialistes que “reconsiderin” la seva postura. Ha subratllat que l’acció afectaria un dels principals sectors econòmics, el turisme.

Arran dels temporals del passat mes d’octubre, que van provocar estralls en diversos punts del litoral tarragoní, des del Partit Popular van traslladar un seguit de preguntes al govern espanyol al voltant de quines accions preveien portar a terme. “La sorpresa ha estat que no hi ha assignat cap pressupost extraordinari per remetre els danys del temporal”, ha afirmat Huguet. A més, ha criticat que l’Estat “espera que la sorra es reposi naturalment”. “Tots sabem que això no es produeix i que necessitem reposar la sorra per mitjans mecànics”, ha lamentat.

Eliminar els passejos per recuperar el domini marítim terrestre

Des del Ministeri per a la Transició Ecològica i Repte Demogràfic també van traslladar als populars la seva voluntat d’eliminar els passejos marítims. D’aquesta manera, volen recuperar el domini públic marítim terrestre. Una proposta que, segons Huguet, “fa temps que rondava”, però “mai s’havia posat per escrit”. “És una barbaritat el que planteja el ministeri”, ha denunciat Huguet. El diputat també ha afirmat que des del PP iniciaran una roda de reunions amb els regidors populars dels municipis afectats a la demarcació de Tarragona.

Huguet també ha demanat al govern espanyol que elabori un estudi que englobi tota la costa tarragonina “per saber què passa i buscar solucions”, tal com s’està fent a Altafulla (Tarragonès).

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit