Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

El palafollenc Moisès Sala reuneix 440 persones al Petit Palau de la Música


El pianista, compositor i director palafollenc de The Gospel Viu Choir, Moisès Sala, ha reunit 440 persones aquest dissabte al Petit Palau de la Música Catalana. Ha sigut en el marc de l’edició número 400 de la Gospel X-Perience. Durant quatre hores, els assistents han vibrat amb un repertori de gòspel contemporani amb cançons escollides de la mà de Sala i acompanyats pels músics de la seva gòspel band, nascuda a Palafolls.

Sala ha manifestat, en declaracions a l’ACN, que “des de fa anys ja no parlen de tallers de gòspel sinó d’experiències de gòspel”. Segons el compositor, la Gosepl X-Perience és un espai en el qual es crea “una catarsi col·lectiva i una sinergia, i tots els sentiments i emocions surten a flor de pell”.

Com ha explicat el compositor, porten unes peces previstes per assajar i cantar durant tot el mati. Però, tot i la previsió del repertori a tocar, Sala ha explicat que “després va deixant que el grup d’assistents vagi fluint i bategant” i al final, ha afegit, “potser veus que necessiten una cançó més íntima o una més explosiva”. En aquest sentit, ha assegurat que cap de les 400 Gospel X-Perience ha estat igual, ja que depèn de l’estat d’ànim del públic que hi participa i perquè “cada persona que el fa és un univers diferent”.

A Sala el van acompanyar Xavier Raurich, piano; Àngel Valentí, bateria; Alexandre Rexach, baix, i Tomàs Frauca, guitarra, més Xavier Yelo com a responsable de la producció tècnica.

Una segona edició amb més artistes

Aquesta ha estat la segona edició del taller al Palau de la Música. En la primera, celebrada al gener del 2021, va aconseguir reunir 350 cantants. En els seus més de 20 anys de trajectòria totals, més de 22.000 persones s’han inscrits als tallers del compositor.

Sala ha realitzat la Gospel X-Perience (classes, seminaris i tallers de gospel), per tota la península, Balears i Canàries, per a nombroses entitats públiques i privades, formacions corals professionals i amateurs, associacions empresarials i agrupacions diverses. A més, el palafollenc va formar part durant 4 anys del claustre de professors del Curs de Postgrau en Educació Musical i Creació de la UB. També va coordinar i impartir els Cursos d’Estiu de Gòspel de la Universitat de Girona des del 2006 al 2019.

Viatge humanitari a Ucraïna

Sala també explica que marxarà uns dies a Kíiv per ajudar als militars ferits durant la guerra. Aquest mateix diumenge volen a Cracòvia amb un comboi humanitari, organitzat per la fundació Convent de Santa Clara, i amb altres organismes van fins a Kíiv. “Allí ens esperen soldats ferits i històries de vida tremendes, que tenim ganes de compartir i sentir en primera persona i poder enviar el nostre suport material i també abraçar aquestes persones”.

Foto: Pere Francesch // ACN

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit