Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

El nou CAP d’Hostalric costarà 3,4 MEUR i serà un edifici “absolutament sostenible”


El nou CAP d’Hostalric costarà 3,4 MEUR i l’objectiu del Departament de Salut és que les obres s’enllesteixin el 2025. El nou edifici ocuparà uns 1.100 metres quadrats i tindrà dotze consultes repartides entre totes les especialitats. El CAP, que substituirà l’edifici actual del carrer Major que ha quedat obsolet, s’aixecarà en una parcel·la cedida per l’Ajuntament al carrer Sieria de Sanmartí. El conseller de Salut, Manel Balcells, que ha visitat els terrenys aquest divendres, ha destacat que serà el primer CAP de Catalunya “construït de manera absolutament sostenible”. Balcells també ha avançat que, si es compleixen terminis, les obres podrien començar al desembre.

L’edifici tindrà 1.119 m2 de superfície construïda i dotze consultes sanitàries. A més, també comptarà amb una àrea administrativa amb despatxos i sales de treball polivalent, àrea de personal amb vestidors, sala de personal, una àrea d’activitats comunitàries amb sales per a grups i una zona de magatzem. Es preveu que les obres surtin a licitació a mitjans d’any i que l’execució comenci entre el tercer i quart trimestre de 2023.

L’edifici serà energèticament passiu; és a dir, sense maquinària que generi energia de forma activa, tal com han exposat els arquitectes responsables de la redacció del projecte (L&L Arquitectura, Anna Prats Subiranas i Joan Valls Matheu). Es disposarà d’il·luminació natural a totes les estances, a través de les façanes i dels patis interiors i es preveu també la instal·lació d’una pèrgola fotovoltaica que produeixi electricitat.

El CAP també incorporarà un mecanisme d’aerotèrmia que consistirà en la renovació mecànica de l’aire amb un sistema de captació de l’aire exterior i l’aprofitament de l’energia del terreny per temperar l’aire. L’edifici també comptarà amb sistemes d’aprofitament d’aigua de pluja per regar la vegetació.

L’actual CAP Hostalric està situat en un edifici municipal al centre del poble i no té capacitat de creixement. El gestiona l’Institut d’Assistència Sanitària (IAS) i forma part de l’àrea bàsica de salut de Breda-Hostalric, que dona servei a 13.400 persones. És el centre de referència pels usuaris dels municipis d’Hostalric, Sant Feliu de Buixalleu i Massanes.

Foto: Salut

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit