Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

El nou CAP de Pineda estarà acabat a finals d’any

Salut hi ha invertit 5 milions d'euros i el nou equipament tindrà 29 consultes


El Departament de Salut ha invertit 5 milions d’euros en les obres del nou Centre d’Atenció Primària (CAP) de Pineda de Mar. Aquest equipament s’està construint en un solar del carrer Tribala cedit per l’Ajuntament a poca distància del CAP actual. El nou CAP tindrà 29 consultes de medicina general, pediatria, infermeria, llevadora, odontologia i d’altres d’ús polivalent.

L’edifici constarà de planta soterrània, planta baixa i primer pis. Les dependències s’articularan al voltant d’un pati interior per aportar llum i ventilació al conjunt, sobretot a la planta soterrània.

L’activitat assistencial es concentrarà a la primera planta. Aquí hi haurà el gruix de les consultes de medicina general i infermeria, així com odontologia i consultes d’ús polivalent.

A la planta baixa hi haurà l’entrada principal amb el vestíbul i l’àrea d’atenció a la ciutadania, la pediatria i l’atenció no programada i urgent. Aquesta última tindrà quatre sales de tractament i quatre boxs d’extraccions.

Al soterrani hi haurà la consulta de tocoginecologia i llevadora, l’aula d’educació sanitària per activitats comunitàries i la base del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), que tindrà un accés independent. També hi haurà les àrees del personal amb sales de treball, despatxos, vestidors, dormitoris de guàrdia i magatzems.

L’edifici incorporarà aspectes de sostenibilitat ambiental per reduir la demanda energètica, així com plaques solars sobre la coberta per potenciar l’autoconsum energètic de les instal·lacions.

“Compromís” amb la millora de l’atenció sanitària

El gerent de la Regió Sanitària Girona, Jaume Heredia, ha visitat aquest dimarts al matí les obres, que s’espera que acabin l’últim trimestre d’aquest any. A la visita també hi han assistit la primera tinenta d’alcalde del consistori maresmenc, Sílvia Biosca, i el regidor Santiago Macip.

Heredia ha afirmat que la inversió de Salut mostra el “compromís” del Govern amb la millora “contínua” de l’atenció sanitària. També ha indicat que el nou CAP, que tindrà una superfície construïda de 2.500 metres quadrats, s’afegirà a l’actual del carrer Tarragona, que es mantindrà com a centre de salut i que podrà acollir algunes activitats comunitàries.

L’actual CAP de Pineda es va construir a mitjans dels anys 80 i és dels més antics de Catalunya. Forma part de l’àrea bàsica de salut (ABS) de Pineda de Mar, gestionada per l’Institut Català de la Salut, i que està formada pels municipis de Pineda i Santa Susanna. L’ABS compta amb un CAP, el de Pineda de Mar i dos consultoris locals: un al barri del Poblenou de Pineda i l’altre a Santa Susanna. En el conjunt dels tres centres s’atén una població de més de 32.000 persones, de les quals unes 20.000 tenen assignat el CAP de Pineda. Durant el 2023, el centre va realitzar-hi més de 90.000 visites presencials.

Gemma Masó i Casadevall
Periodista de Ràdio Marina.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit