Free Porn
xbporn

Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

El Maresme tanca el 2022 amb un descens de l’atur de més del 6%


El Maresme ha tancat el 2022 amb un descens interanual de l’atur que arriba al 6,65%. Així, la comarca comença el 2023 amb 1.544 persones aturades menys que a inicis de l’any passat, un 2022 en què només es van registrar increments de la desocupació els mesos de gener, febrer, agost i setembre.

Ara bé, malgrat aquest descens, al Maresme encara hi ha registrades 21.658 persones com a demandants de feina no ocupades. Segons el Consell Comarcal del Maresme, majoritàriament són persones de més de 45 anys i, gairebé la meitat del total porten inscrites a les oficines d’ocupació més de 12 mesos. Això es tradueix en un gruix important d’atur de llarga durada.

La desocupació maresmenca també es caracteritza per una elevada feminització. Segons dades del Consell Comarcal, són 12.477 dones les que estan buscant feina al Maresme. És a dir, més de la meitat del total de persones no ocupades. A més, i segons l’anàlisi mensual de l’Observatori de desenvolupament local del Consell Comarcal, la recuperació de l’ocupació va més lenta entre les dones que entre els homes.

Entre els diversos municipis de la comarca maresmenca també es registra diversitat amb les taxes d’atur. Aquestes oscil·len entre els 4,83% de l’Alella i el 14,76% de Pineda de Mar.

Gemma Masó i Casadevall
Periodista de Ràdio Marina.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit