Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

El Maresme registra un saldo negatiu de població estacional per quart any consecutiu


Només sis municipis del Maresme han registrat saldo positiu de població estacional durant l’any passat 2021. Es tracta de Cabrera de Mar i cinc poblacions amb un marcat perfil turístic com són Calella, Malgrat de Mar, Pineda de Mar, Sant Pol de Mar i Santa Susanna.

Són dades que recull l’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal del Maresme a partir de l’anàlisi de les dades de població estacional a la comarca (ETCA) en un estudi que es basa en les darreres xifres publicades per l’Institut d’Estadística de Catalunya (IDESCAT). L’informe constata que el Maresme, per quart any consecutiu, presenta un saldo negatiu i només sis dels trenta municipis de la comarca obtenen un resultat positiu.

Les xifres de 2021 indiquen que la població ETCA al Maresme es va situar en les 447.972 persones, una xifra inferior a les persones empadronades en els trenta municipis de la comarca (459.625). Així doncs, al Maresme resideixen 11.653 persones menys que les que consten empadronades.

En destaca el cas de Santa Susanna que apareix com el municipi maresmenc amb més població ETCA en termes relatius. Les dades indiquen que a Santa Susanna, de mitjana anual, hi viuen un 39% més de persones que les que estan empadronades al municipi. En el costat oposat, se situa Tiana, on la mitjana anual de població present al municipi és un 11,8% inferior a la població empadronada.

La població estacional és una dada que s’obté de la suma de la població empadronada en un territori i les entrades de població no resident menys les sortides de població del territori on consta com a resident. D’aquesta manera es pot obtenir una xifra més fidel de la població d’un territori, més enllà dels padrons municipals.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit