Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

El Maresme registra un descens de l’atur de l’1,76% al maig


La comarca del Maresme ha registrat un descens de l’atur durant el mes de maig. Concretament, 366 persones han abandonat la llista de demandants d’ocupació. Així ho recull el Report d’Atur elaborat per l’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal.

L’informe de l’ens comarcal, apunta que al Maresme hi ha 20.487 persones aturades. Malgrat ser una xifra considerable, és inferior a la de mesos i anys enteriors. En aquest sentit, i en termes intermensuals, la desocupació al Maresme ha baixat un 1,76% aquest maig i un 5,12% en comparació amb el mes de maig del 2022.

Tot i que els percentatges mostren una tendència general a la comarca, hi ha diferències locals. D’una banda, la xifra de persones aturades ha repuntat en 7 municipis. Aquests són Cabrils, Òrrius, Palafolls, Sant Andreu de Llavaneres, Sant Pol de Mar, Sant Vicenç de Montalt i Vilassar de Mar. Interanualment, la desocupació també ha augmentat en 7 municipis maresmencs: Arenys de Munt, Cabrils, Caldes d’Estrac, el Masnou, Sant Pol de Mar, Vilassar de Dalt i Vilassar de Mar. A nivell municipal, Alella, Cabrera de Mar i Tiana tenen una taxa d’atur inferior al 5%, mentre que Pineda de Mar, Tordera, Mataró i Calella superen el 10%.

La taxa d’atur a Catalunya se situa en el 8,72%, mentre que la provinicial queda al 9%. La del Maresme, amb les dades del maig, és del 9,29%.

Gemma Masó i Casadevall
Periodista de Ràdio Marina.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit