Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

El Maresme posa en marxa el Servei de gestió d’habitatges social i assequible

El Servei de gestió d’habitatges social i assequible ha nascut amb una cartera de 3 pisos i es prestarà des de l'Oficina d'Habitatge del Maresme


El Consell Comarcal del Maresme ha posat en marxa el Servei de gestió d’habitatges social i assequible. Aquest servei, com assenyalen des de l’ens comarcal, vol ajudar els ajuntaments a dinamitzar el mercat de l’habitatge en els seus municipis.

El Servei de gestió d’habitatges social i assequible neix amb una cartera de 3 pisos. D’entre aquests, 2 han sigut cedits per l’Ajuntament de Montgat i un, per l’Ajuntament de Canet de Mar. Aquest nou servei, a més, es prestarà des de l’Oficina d’Habitatge del Maresme.

Des del Consell Comarcal del Maresme assenyalen que aquesta comarca té un mercat de l’habitatge “altament tensat”. Així doncs, com diuen, els preus pugen per sobre del poder adquisitiu de la ciutadania i el parc d’habitatges de lloguer és limitat. De fet, les últimes dades de l’Institut Català del Sòl, relatives al primer trimestre de 2023, situen el Maresme com la quarta comarca catalana amb lloguers més elevats. El preu de lloguer mitjà a la comarca a principis d’aquest any era de 815 euros. Això representa una pujada de 74,98 euros respecte a l’any 2022. Per municipis, Sant Vicenç de Montalt i Cabrils encapçalen la llista de municipis catalans amb un lloguer més elevat amb una mitjana de lloguers que supera els 1.500 euros al mes. Els segueixen Cabrera de Mar, (1347,50 €), Santa Susanna (1.303,33 €), Alella (1.200,95 €) o Caldes d’Estrac (1.175 €).

La creació del Servei de gestió d’habitatges social i assequible es va aprovar per unanimitat al ple del consell comarcal maresmenc celebrat el dimarts 21 de novembre. A més, els grups comarcals també van aprovar les Bases generals. Aquestes estableixen el procediment d’adjudicació dels habitatges que els ajuntaments posin a disposició del Consell Comarcal.

Gemma Masó i Casadevall
Periodista de Ràdio Marina.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit