Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

El Maresme i la Selva comencen l’any amb una pujada de l’atur

Mataró i Blanes són els municipis que registren un augment més elevat respecte al desembre del 2023


Les comarques de la Selva i el Maresme han començat el 2024 amb una pujada de l’atur. Un augment que també es registra al total de Catalunya. Així ho assenyalen les dades publicades a l’informe d’atur del gener 2024 de l’Observatori del Treball i Model Productiu de la Generalitat.

Les oficines d’ocupació del Maresme han sumat 248 nous demandants de feina. Aquesta xifra que eleva a 21.259 el nombre de persones en situació d’atur i col·loca la taxa d’atur maresmenca en el 9,57%. Per la seva banda, la Selva ha registrat un increment molt lleu: de 9 persones. Així arriba a les 7.939 persones demandants de feina i a una taxa d’atur del 10,02%.

Al Maresme, amb relació al mes de desembre, l’atur registrat ha augmentat en 18 municipis de la comarca. En uns altres 10 ha baixat i a Calella i Montgat s’ha mantingut amb el mateix còmput total. El descens més significatiu l’ha registrat Premià de Mar amb 20 persones menys en situació d’atur. D’altra banda, Mataró, és el municipi que registra un increment més elevat, de 127 persones.

La taxa d’atur registral es mou en una forquilla de valors del 4,79% de Tiana -com a valor més baix- i el 13,43% de Pineda de Mar com a valor més elevat.

A la Selva, amb relació al mes de desembre, l’atur registrat ha augmentat en 12 municipis de la comarca. En uns altres 14 ha baixat. El descens més significatiu el registra Sant Hilari Sacalm amb 16 persones menys com a demandants de feina. El segueix Lloret de Mar, amb 15 persones menys. Per contra, Blanes és el municipi on més augmenta l’atur amb 32 persones més registrades respecte al desembre del 2023.

La taxa d’atur registral es mou en una forquilla de valors del 2,44% de Brunyola i Sant Martí Sapresa i el 15,53% de Massanes.

Gemma Masó i Casadevall
Periodista de Ràdio Marina.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit