Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

El Maresme i la Selva celebren les Jornades Europees de Patrimoni amb més d’una quarantena d’activitats


La Selva i el Maresme celebren les Jornades Europees de Patrimoni. En total, entre totes dues comarques s’han programat més d’una quarantena d’activitats que volen fer valdre el patrimoni del territori.

Les Jornades Europees de Patrimoni (JEP) són una iniciativa del Consell d’Europa i de la Comissió Europea i les impulsa l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural. Les JEP s’han celebrat a Catalunya des del 1991 amb l’objectiu de donar a conèixer la riquesa i la diversitat del patrimoni cultural. Enguany, les JEP se celebren del 13 al 15 d’octubre sota el lema “Patrimoni viu”.

Al Maresme s’han organitzat un seguit d’activitats que van des d’exposicions i portes obertes, fins a tallers, rutes o jocs. Destaquen les portes obertes al Refugi Antiaeri de Calella, el taller de rajoles modernistes que es farà a Canet de Mar o les visites guiades al campanar de Santa Maria de Mataró, entre d’altres.

Pel que fa a la Selva, també hi ha programades visites guiades, portes obertes i exposicions. Destaquen la visita guiada “Caldes en temps de guerres” de Caldes de Malavella, la visita teatralitzada al Cementiri Modernista de Lloret de Mar i l’exposició “El Vescomtat de Cabrera: la força d’un territori” a Hostalric, entre d’altres.

Gemma Masó i Casadevall
Periodista de Ràdio Marina.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit