test

Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

El Maresme fa una crida al consens per superar l’estratègia “reactiva” i acordar solucions de preservació del litoral

El Consell Comarcal admet discrepàncies entre municipis sobre les aportacions de sorra o la construcció d'espigons


El Consell Comarcal del Maresme (CCM) ha reunit aquest divendres el Consell d’Alcaldes per fer una crida a la unitat d’acció pel que fa a la preservació del litoral. A les portes de la temporada d’estiu, el president comarcal, Francesc Alemany, diu que cal superar l’estratègia “reactiva”, que es fa en alguns punts de la costa després del pas dels temporals, i poder articular una estratègia comuna que permeti actuar al front marítim més enllà d’aquestes afectacions.

La recerca d’una solució definitiva per al litoral del Maresme és un tema recurrent que pesa sobre la taula dels diferents governs del Consell Comarcal des de fa anys. La manca d’acords que superin els mandats municipals, però, fa que no s’acabi de consolidar una posició unitària del conjunt de la comarca.

Els recents temporals marítims i l’assumpció per part de tots els ajuntaments que el canvi climàtic serà cada vegada més ferotge amb la costa fa pensar els actuals responsables que aquesta vegada serà la bona. “El litoral no entén de límits administratius”, avisa el president del CCM, Francesc Alemany.

Un esforç per una estratègia global

Assumint que existeixen “diferents punts de vista tècnics i ideològics”, l’ens comarcal demana un esforç als alcaldes per poder dissenyar una estratègia global que pugui adaptar-se a les especificitats de cada municipi, d’acord amb les necessitats i interessos del conjunt de la comarca i “més enllà d’una platja concreta”.

En aquest sentit, Alemany recorda que la primera línia de costa és “el cordó umbilical” dels serveis més importants que hi ha a la comarca, com la via del tren o la carretera N-II “que també es veuen afectats per elements meteorològics”. Buscar solucions per a les platges, doncs, és també evitar “anar a remolc” en altres àmbits com aquests.

Pel que fa a possibles mesures, Alemany evita posicionar-se sobre solucions aplicades fins ara en alguns punts, com la regeneració de sorra o la construcció d’espigons, i apel·la al resultats de les reunions que es començaran a calendaritzar amb els ajuntaments a partir d’ara. L’objectiu del govern comarcal és poder tenir un document unitari l’any vinent.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit