Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

El Maresme, entre les comarques que més creixeran en població segons l’Idescat


Segons un informe de l’Institut d’Estadística de Catalunya (Idescat), el Maresme seria una de les comarques que presentarà més creixement de població en els propers anys. En aquest mateix informe sobre les projeccions de població, l’Idescat apunta que, entre el 2021 i el 2031, la població creixeria en 366.000 persones.

Les comarques del litoral i el prelitoral són les que creixeran més principalment per efecte de la migració. El Maresme augmentaria la seva població en un 8,4%. El Moianès ho faria en un 10%, el Baix Penedès en un 9,3% i el Gironès en un 8,6%. El Barcelonès tindria un lleu creixement de l’1,5%.

Malgrat que l’Idescat indiqui que la població a Catalunya creixarà, situant-se als 8,1 milions el 2031, el creixement natural (naixements menys defuncions) serà negatiu en aquest període. Degut a la baixa natalitat, l’any 2031 la població de 0 a 15 anys haurà disminuït en 148.000 habitants. En canvi, la població en edat de treballar, de 16 a 64, augmentarà fruit dels fluxos migratoris. La població de més edat, la de més de 64 anys, ha augmentat de manera progressiva en les darreres dècades i ho continuarà fent en el futur.

L’estudi l’Idescat planteja tres escenaris de projeccions de població basant-se en diferents hipòtesis de fecunditat, esperança de vida i fluxos migratoris. L’escenari mitjà, en que es centra l’informe, es considera el més plausible.

Gemma Masó i Casadevall
Periodista de Ràdio Marina.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit