Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

El Maresme comptarà amb un servei de gestió de l’habitatge de lloguer social i assequible


L’Oficina d’Habitatge del Maresme incorpora la gestió d’habitatges de lloguer social i assequible. Així, l’ens que dona servei a 24 poblacions de la comarca, facilitarà als ajuntaments un instrument que els ajudi en la gestió integral dels contractes de lloguer i oferirà la possibilitat a persones o unitats de convivència que no poden accedir a un habitatge a preu del mercat lliure perquè tinguin l’oportunitat de continuar vivint al municipi.

Segons un estudi, encarregat pel Consell Comarcal del Maresme i realitzat per l’empresa Estratègies de Qualitat Urbana, el territori maresmenc està altament tensionat amb preus que han pujat per sobre del poder adquisitiu de la ciutadania. Això ha obligat a molts ciutadans a desplaçar la seva residència a d’altres indrets.

L’estudi apunta, també, que del total de 213.402 habitatges familiars, en són 166.198 de residència principal; 24.198 d’habitatge secundari i 22.040 es troben deshabitats. A més, l’informe apunta que hi ha diferències entre els municipis. Així, poblacions de l’Alt Maresme com Santa Susanna, Pineda de Mar o Sant Pol de Mar tenen menys d’un 65% d’habitatges principals i més d’un 25% de segones residències. A l’altra cara de la moneda, també són municipis de l’Alt Maresme els que tenen un major percentatge d’habitatges buits. És el cas d’Arenys de Munt, amb un 20,7%; o de Tordera, amb un 16,2%.

Gemma Masó i Casadevall
Periodista de Ràdio Marina.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit