test

Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

El Maresme celebra les jornades gastronòmiques de la maduixa


Del 29 d’abril al 28 de maig, les maduixes són les ambaixadores del Maresme. Restaurants, elaboradors i productors de 17 municipis participen a les jornades gastronòmiques

És Temps de Maduixes al Maresme, una data assenyalada al mapa gastronòmic en la qual els restaurants preparen plats especials amb la maduixa com a protagonista i els productors i elaboradors ofereixen els fruits més saborosos. En aquesta època es pot gaudir de les maduixes al natural o en delicioses creacions, ja que és el moment en què tenen el vermell més intens i el millor sabor, dolç però amb un punt d’acidesa.

Jornades Gastronòmiques de la Maduixa del Maresme.
Foto: Joan Maria Arenaza/Consorci de Turisme

Les maduixes són un dels símbols de la comarca, un dels productes gastronòmics estrella que aconsegueix estar present a tot tipus de plats, que mariden a la perfecció amb vi o escumosos de la DO Alella i que es poden acompanyar amb productes de mar i de munt. Aquestes combinacions donen com a resultat els Sabors Maresme.
A més, degut al clima i l’orografia de la zona muntanyosa de la comarca, aquest fruit vermell de km 0 té una qualitat envejable, pel que és famós arreu de Catalunya. Per això, la major part de les maduixes que es conreen al Maresme es comercialitzen al mercat interior.

Les jornades gastronòmiques de la maduixa se celebren del 29 d’abril al 28 de maig i hi participen 17 municipis: Arenys de Mar, Arenys de Munt, Argentona, Caldes d’Estrac, Calella, Canet de Mar, Malgrat de Mar, Mataró, Palafolls, Pineda de Mar, Sant Andreu de Llavaneres, Sant Cebrià de Vallalta, Sant Iscle de Vallalta, Sant Pol de Mar, Tiana, Vilassar de Dalt i Vilassar de Mar. Podeu consultar l’oferta d’establiments i les seves propostes gastronòmiques al web www.turismemaresme.cat.

Jornades Gastronòmiques de la Maduixa del Maresme
Foto: Joan Maria Arenaza/Consorci de Turisme

La Xarxa de Productes de la Terra del Consell Comarcal del Maresme i el Consorci d’Enoturisme DO Alella també col·laboren en les jornades d’aquest producte singular, un dels més famosos del Maresme.

1 COMENTARI

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit