Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

El Maresme arriba al 84% d’ocupació durant l’agost


La comarca del Maresme va arribar a una taxa d’ocupació del 84% durant el mes d’agost. Durant el mes passat van visitar el Maresme 341.000 turistes que van fer més de 3 milions de pernoctacions en tot l’estiu, gairebé un 40% més que a l’estiu passat. Són dades de la plataforma Tourism Data System que ha donat a conèixer el Consorci de Turisme del Maresme. Aquestes dades són similars a les del 2019 i permeten encarar el 2023 amb “optimisme” segons ha dit el president del Consorci de Turisme del Maresme, Joaquim Arnó.

En total, les xifres de juliol i agost ens deixen 3 milions de pernoctacions a la comarca del Maresme, amb gairebé 700.000 turistes en aquests dos mesos. Això representa una diferència d’un 37,9% respecte les pernoctacions comptabilitzades durant el mateix període de l’any passat. La taxa d’ocupació turística ha estat d’un 83,7% de mitjana al Maresme, mentre que en els mateixos mesos de l’any 2021 va ser d’un 61,2%. Els hotels i els càmpings són el tipus d’allotjament que han tingut una ocupació més elevada.

El president del Gremi d’Hostaleria del Maresme, Jordi Noguera, assegura que “en aquest mes d’agost, molts dels hotels de l’Alt Maresme han fregat, en certs períodes, una ocupació del 100%. Es tracta d’una bona temporada del sector d’allotjament hoteler de l’Alt Maresme, tot esperant les xifres del mes de setembre i octubre per fer un bon balanç del tancament d’aquesta temporada”.

Una altra dada destacable que recull la plataforma Tourism Data System és la baixada del percentatge de turista espanyol, que ha representat un 46,8% del total, mentre que l’any passat va suposar més del 70%. En canvi, ha pujat el viatger internacional. Les nacionalitats estrangeres que més han visitat el Maresme són la francesa, alemanya, holandesa i britànica.

També ha augmentat el temps que passen els turistes al Maresme. Mentre que la mitjana d’estada de nits de l’any passat va ser de 3,83, aquest any ha estat de 4,36 en els mesos de juliol i agost. Els apartaments i els càmpings són els allotjaments on més nits passen els viatgers, arribant a 5,74 de mitjana en el cas dels apartaments i a les 5,27 en el cas dels càmpings.

Els propis empresaris turístics valoren l’ocupació d’aquest any amb un notable alt, igual que la marxa del seu negoci, una valoració molt més positiva que durant els anys en què la crisi de la COVID-19 va castigar el turisme.

Platja de Calella. Foto: ACN

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit