Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

El Maresme acull els 5.000 esportistes que participaran a l’IRONMAN


La comarca del Maresme torna a acollir, per tercera edició el Qatar Airways IRONMAN Barcelona. En total, 5.000 esportistes – la capacitat màxima del circuit – competiran en les proves de mitjana i llarga distància d’aquest triatló internacional que es farà aquest diumenge 1 d’octubre i que tindrà Calella com a epicentre.

Per aquesta edició de l’IRONAMN Barcelona, s’han incorporat canvis. La principal novetat és que s’ha escurçat el circuit de 180 quilòmetres de bicicleta de Montgat a Vilassar de Mar. Així doncs, els i les esportistes hauran de fer tres voltes per completar la distància passant per Calella i Vilassar de Mar o Calella i Montgat. La resta de segments mantenen el traçat de les últimes edicions. En natació, la sortida i l’arribada seran a la Platja Gran de Calella; i la cursa a peu, definida entre Calella i Santa Susanna, però que arriba a Pineda de Mar en el cas de la mitjana distància. La línia d’arribada estarà novament ubicada a la Platja de Garbí.

Un altre canvi que s’ha fet des de l’organització és en els avituallaments perquè es preveu una jornada marcada pel sol i la calor ambiental. D’altra banda, IRONMAN ha pres mesures amb relació al seu compromís amb la sostenibilitat ambiental. Per això, enguany no es faran servir plàstics als avituallaments, només hi haurà aixetes i gots reutilitzables.

Pel que fa a les nacionalitats dels esportistes, a la mitjana distància gran part dels participants són locals, és a dir, de Catalunya i Espanya. En canvi, a la llarga distància s’imposen els esportistes internacionals, sobretot els britànics, seguits dels francesos i els italians. D’altra banda, per l’edició d’aquest 2023 de l’IRONMAN al Maresme també destaca un increment de la presència femenina a la competició.

Foto: IRONMAN

Gemma Masó i Casadevall
Periodista de Ràdio Marina.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit