Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

El Maresme acull 228 rodatges el 2022, un 25,3% més que l’any anterior


La comarca del Maresme va acollir el 2022 un total de 228 rodatges per a 114 produccions audiovisuals. La xifra suposa un augment del 25,3% respecte l’any 2021, quan es van fer 182 rodatges, i un 533% més que el 2018, quan es van registrar només 36 rodatges. Aquell any 2018, de fet, es va crear la Maresme Film Commission, una oficina d’atenció al rodatge per a productores. La iniciativa va sorgir arran de l’èxit de la sèrie ‘La Riera’, que TV3 va emetre durant vuit temporades. Per municipis, que hi ha acollit més rodatges el darrer any és Mataró, amb 61. Per tipologia, les sèries passen per primer cop per davant dels espots publicitaris i representen un 29,4% dels rodatges.

L’objectiu del Consorci de Promoció Turística del Maresme, de qui depèn la Maresme Film Commission, és potenciar encara més el servei i donar-li estabilitat a llarg termini. Per això ara s’ha signat un contracte per a la gestió del servei de quatre anys i s’han fixat algunes fites per consolidar-lo.

Una de les primeres accions que es volen dur a terme és implantar la “finestreta única”. Amb això es vol que sigui la mateixa Film Commission qui faci tots els tràmits necessaris entre les productores i els ajuntaments o particulars quan es detecti una localització d’interès.

Un any amb títols rodats al Maresme

Des del punt de vista de la promoció també es vol crear una ruta cinematogràfica per recórrer localitzacions de sèries, pel·lícules, anuncis o videoclips d’èxit. Actualment el que ha fet disparar els rodatges ha estat el ‘boom’ de les plataformes. De fet, són moltes les sèries que s’han de veure aquest pròxim any que han passat pel Maresme

N’és un exemple ‘El cuerpo en llamas’, la sèrie que recrea el cas del crim de la Guàrdia Urbana, que té escenes rodades a Alella, Arenys de Mar, Mataró o Dosrius. Una altra sèrie amb força presència maresmenca és ‘Palomino’, una producció britànica que ha passat per vuit municipis de la comarca. ‘Pájaros’ un film de Pau Durà, o ‘Un cel de plom’, que narra la vida de Neus Català, són altres títols destacats. Pel que fa a les localitzacions més identificables, el saló de plens de Mataró és un tribunal a ‘Tu también lo harías’ i el cementiri d’Arenys de Mar apareix a ‘Sin huellas’.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit