Free Porn
xbporn

Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Fins a 32.000 euros de diferència entre la renda familiar més alta del Maresme i la més baixa

Les dades les recull l''Atles de distribució de la renda de les llars corresponent a 2021' que ha elaborat l’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal del Maresme


Hi ha una diferència de gairebé 32.000 euros entre el municipi amb la renda familiar més alta del Maresme i el que la té més baixa. Cabrils és el municipi amb una renda neta mitjana per llar més elevada amb 61.569 euros. A l’altre extrem trobem Pineda de Mar amb la renda familiar més minsa del Maresme, amb 29.800 euros. Així ho registra l”Atles de distribució de la renda de les llars corresponent a 2021′ que ha elaborat l’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal del Maresme.

D’altra banda, les diferències en l’àmbit de renda personal també són substancials. Alella és la població amb una renda per persona més alta, arriba als 20.889 euros. En canvi, Tordera és el municipi amb la renda per persona més baixa: 12.072 euros per persona. 

L’informe també es fixa en les 252 seccions censals de la comarca. Així recull les desigualtats que també es donen dins d’una mateixa població. A Mataró, per exemple, hi ha un diferencial de 12.180€ entre la secció amb més renda per persona (19.376€) i la que menys (7.196€). A Argentona el percentatge de desigualtat s’apropa al 50% entre la secció amb més renda personal (19.866€) i la més baixa (9.901€).

Els municipis amb una renda més alta són els que tenen més desigualtat

L’Índex de Gini, que és l’indicador que mesura la desigualtat en la distribució de la renda, identifica clarament que els municipis amb la major renda neta mitjana per habitant i/o per llar són, en general, aquells que presenten una major desigualtat entre conciutadans.

L’índex per municipis indica que la desigualtat més gran es dona a Caldes d’Estrac amb un índex del 36,2%. El segueixen Cabrils (35,8%), Sant Vicenç de Montalt (35,5%) i Alella (35,4%). En canvi, la distribució de la renda és més igualitària en els municipis amb rendes baixes i/o mitjanes-baixes. Així, la igualtat més gran es dona a Palafolls, amb un índex del 26,2%, seguit per Dosrius (27,4%), Òrrius (27,9%) i Malgrat de Mar (28,1%).

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit